Wat is Verge XVG coin?

Sinds Bitcoin in 2009 werd opgericht zijn er meer dan 5000 verschillende cryptocurrencies beschikbaar gekomen om te kopen, verhandelen en verkopen. Eén daarvan is de Verge XVG coin. Verge verschilt sterk van Bitcoin omdat het sneller, goedkoper en meer privé is.

Verge is een cryptocurrency die ernaar streeft om blockchain-transacties anoniem en onvindbaar te maken. Het native token staat bekend als XVG coin. Eén van de andere belangrijke doelstellingen van het project is om de doorvoer drastisch te verhogen en snelle bevestigingspercentages te leveren, waardoor blockchaintransacties in het dagelijks leven worden gebracht.

Wat is xvg coin crypto

Hoe werkt verge crypto?

Verge (XVG coin) is een open-source, gedecentraliseerde cryptocurrency die beweert volledig anonieme transacties aan te bieden door de locatie en het IP-adres (Internet Protocol) van de deelnemers van de transactie te verdoezelen. Verge is ook te vinden op toonaangevende cryptocurrency uitwisselingen. Op deze beurzen is Verge te vinden met een eigen token. Deze token wordt aangegeven met het symbool XVG. Verge ontstond in 2014 onder de naam DogeCoinDark, maar werd in 2016 omgedoopt tot Verge. DogeCoinDark was een vork van Dogecoin en werd ontworpen om een anoniem alternatief voor Dogecoin te bieden. Verge behoort tot de klasse van “privacy munten” die ook Monero, Pivx en Zcash omvat.

🔒 Veilig bij BitvavoHoe werkt verge crypto?

Veel populaire cryptocurrencies (waaronder Bitcoin) staan voor uitdagingen om de volledige anonimiteit van deelnemers te beschermen. Cryptocurrencies zoals Verge coin hebben geleid tot een toename van de populariteit van privé-grootboeken die unieke manieren bieden om de identiteit van gebruikers te verbergen. XVG coin zorgt voor anonimiteit door het gebruik van meerdere anonimiteitsgerichte netwerken zoals The Onion Router (TOR) en Invisible Internet Project (I2P). TOR beschermt de identiteit van gebruikers door hun communicatie via een gedistribueerd netwerk van relais en tunnels te stuiteren. Dit netwerk wordt gerund door vrijwilligers verspreid over de hele wereld. I2P versleutelt gebruikersgegevens en verzendt deze via een anoniem peer-to-peer wereldwijd gedistribueerd netwerk.

De toepassing van XVG coin in de praktijk

Verge richt zich op anonimiteit door de IP-adressen van gebruikers te verdoezelen. Een IP-adres is een identificatienummer dat is gekoppeld aan een specifieke computer of computernetwerk. Met behulp van een IP-adres is het mogelijk om de gebruiker en de online activiteiten die ze op het aangesloten apparaat hebben uitgevoerd te traceren; het verdoezelen van IP-adressen maakt transacties volledig onvindbaar.

Net als elke andere cryptocurrency kan de munt van Verge worden gebruikt om geld te verzenden uit en te ontvangen in zogenaamde wallets. Het uiteindelijke doel is dat het zal worden gebruikt als een wereldwijd betalingssysteem. Hoewel dit lang kan duren is de technologie gemaakt voor dit doel.

Wanneer jij in de echte wereld met fiat-valuta betaald in de vorm van contant geld, dus biljetten of munten, dan hoeft niemand jouw naam en adres te weten. Ook hoef jij je niet te identificeren op het moment dat jij betaalt met contant geld. Wanneer jij geld overmaakt dan is het wel mogelijk om te traceren van welke rekeninghouder dit geld afkomstig is. Verge wil graag hetzelfde effect bereiken als bij de contante betalingen maar dan in online vorm. Dus bij Verge kun jij online transacties doen zonder dat jij jouw gegevens moet achterlaten of iemand kan achterhalen waar het geld vandaan komt.

Een andere reden dat mensen Verge kopen is als beleggingsinstrument. Mensen kopen dan nu of kochten in het verleden de cryptomunt in de hoop dat de waarde in de toekomst zal blijven stijgen. Vervolgens zullen zij de munt in de toekomst weer kunnen verkopen en op deze manier veel winst maken.

Verge XVG kopen

De token van Verge wordt op de beurs aangeduid met XVG. Wanneer jij als handelaar Verge gaat kopen dan is het belangrijk om als eerste een Verge wallet op te zetten. Hierin kun jij jouw Verge munten opslaan nadat jij deze hebt gekocht.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Er zijn twee manieren om XVG-munten te kopen. Eén optie zal zijn om Verge (XVG) te kopen met fiatvaluta’s. De tweede optie zal zijn om XVG te kopen met behulp van andere cryptocurrencies. Welke methode jij ook kiest; bij het zoeken naar een geschikte exchange is het altijd belangrijk dat jij goed controleert of de gekozen exchange veilig is. Ik zelf ben groot fan van Bitvavo. Dit is de beste en goedkoopste crypto exchange van Nederland!

verge xvg wallet

Verge veilig opslaan

Zoals al eerder genoemd is het belangrijk om een Verge wallet te hebben zodat jij jouw tokens veilig kunt bewaren. De portemonnee van die jij gebruikt om jouw munten op te slaan zal ook worden gebruikt bij het verkopen van XVG coins, waarbij de cryptomunten moeten worden overgedragen aan de exchange voor verkoop of aan een handelaar in het geval van een aankoop. Bij het kiezen van een wallet, zoals bij alle andere cryptocurrencies, wordt geadviseerd om een wallet te kiezen die is aanbevolen door de website van de cryptocurrency. Uiteraard kun je altijd nog het veiligst je digitale munten opslaan op een hardware wallet. check hier waar je het beste een hardware wallet kopen kunt ;)


Hardware wallet informatie

Op de Verge-website zijn een aantal wallets aanbevolen, geschikt voor MAC-, Windows- en Linux-gebruikers en voor OSX- en Android-mobiele telefoons. Naast het voorkeurstabblad, dat een aantal wallets heeft om uit te kiezen, zijn er ook individuele tabbladen die wallets scheiden per desktop, mobiel en andere, hoewel we om voor de hand liggende redenen zouden aanraden om van het voorkeurstabblad te downloaden.

Conclusie

Ondanks enkele reputatieproblemen rond het steeds veranderende en meestal anonieme ontwikkelingsteam van het project, is Verge volledig gedecentraliseerd en open-source, wat zorgt voor gemeenschapsondersteuning.

Naast het anonimiseren van transacties is Verge ook van plan om een sidechain te introduceren via het Rootstock project. Dit zou het mogelijk maken om slimme contracten te verwerken. Als ze erin slagen deze uitdaging op te lossen dan zou Verge een unieke status hebben in de geanonimiseerde blockchain ruimte.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Plaats een reactie