Coinbase tekent crypto sponsorovereenkomst het NBA

Deze week deed Coinbase, een van de grotere crypto exchanges van de Amerika, de aankondiging dat zij het officiële NBA cryptoplatform, of te wel het cryptoplatform van de National Basketball Association, is geworden. Coinbase heeft met de welbekende Noord Amerikaanse Basketbal competitie, een sponsorovereenkomst afgesloten.

Crypto sponsorovereenkomst Coinbase en NBA

De NBA bestaat 75 jaar. Dit moet natuurlijk uitbundig worden gevierd. Het jubileum werd extra feestelijk door de sponsorovereenkomst die de NBA heeft afgesloten met Coinbase. De leiding van de competitie gelooft in een toekomst waarin cryptovaluta een belangrijke rol speelt.  De NBA ging dan ook akkoord met een eerste crypto sponsorovereenkomst met de toonaangevende crypto exchange. De exacte voorwaarden van de overeenkomst zullen pas later bekend worden gemaakt.

Volgens een berichtgeving van CNBC zal Coinbase door het afsluiten van deze deal, gebruik kunnen maken van vrijwel alle NBA-platforms zoals bijvoorbeeld de NBA G Leagues, de WNBA en USA Basketball. Zo verkrijgen zij ook de presentatie-partner-rechten voor de WNBA Commisioner’s Cup en de Exhibition Tours van het nationale dames en heren team.

In deze zelfde berichtgeving werd tevens vermeld dat de crypto sponsorovereenkomst tot stand is gekomen op de dag dat door NBA-commissaris Adam Silver bekend werd gemaakt dat de NBA voor het komend seizoen zo’n slordige 10 miljard USD aan inkomsten denkt binnen te harken.

Coinbase wil via deze sponsordeal uiteraard hun naamsbekendheid vergroten. Het bedrijf wordt met via deze weg het cryptoplatform van de NBA.  Achterliggend doel van het bedrijf is dat men de crypto economie hiermee een flinke impuls wil geven door deze onder de aandacht van enorme schare fans te brengen.

crypto sponsorovereenkomst Coinbase en NBA

Overige crypto sponsorovereenkomsten

De crypto sponsorovereenkomst tussen Coinbase en de NBA is niet een op zich staand feit. Er zijn inmiddels diverse professionele sportcompetities die sponsorovereenkomsten af hebben gesloten met toonaangevende cryptobedrijven. Zo werd FTX in juni van dit jaar de allereerste cryptovalutabeurs die een sponsorovereenkomst met een professionele sportcompetitie aankondigde. Dit behelst een wereldwijde samenwerking met de Major League Baseball, kortweg de MLB genaamd. Het gaat hier om een langdurige samenwerking.

Daar bleef het niet bij. Ook de Formule 1 sloot een lucratieve overeenkomst af met het bekende platform Crypto.com. Onderdeel van de deal is dat Crypo.com rondom de Formule 1 races maar ook bijvoorbeeld bij de sprintkwalificatie races veel ruimte zal krijgen voor het promoten van hun naamsbekendheid.

In de officiële aankondiging werd vermeld dat Crypto.com de wereldwijde partner van de Sprintkwalificaties voor dit seizoen zal zijn. Het zou gaan om een langdurige samenwerking van 5 jaar, goed voor ruim 100 miljoen USD.

Naast het feit dat men de naamsbekendheid via de Formule 1 wil vergroten, maakten zij eerder ook plannen bekend om het Formule 1 raceteam van Aston Martin te gaan sponsoren. Ook is het bedrijf actief in de voetballerij. Zo was Crypto.com sponsor van de Italiaanse bekerfinale, die in mei van dit jaar plaatsvond.

Crypto sponsoring NBA

Crypto sponsoring door bedrijven in Nederland

Ook in ons eigen land zien we heel fraaie samenwerkingsverbanden ontstaan. Een mooi voorbeeld daarvan is de crypto sponsordeal tussen de alom bekende broker Bitcoin Meester en de Alkmaarse voetbalclub AZ. De Eredivisionist heeft eerder dit jaar een verbintenis afgesloten met Bitcoin Meester zie loopt tot medio 2024. Hiermee is de broker de exclusieve en officiële crypto partner geworden van de voetbalclub.

Beide partijen blijken enorm veel vertrouwen te hebben in Bitcoin. Zij zien de toekomst van deze toonaangevende cryptomunt vol vertrouwen tegemoet. Een deel van het toegezegde sponsorgeld werd dan ook in Bitcoin uitgekeerd. De voetbalclub zal dit bedrag gedurende de looptijd van de sponsorovereenkomst, gewoon op de balans staan. AZ is de eerste voetbalclub van ons land die dit op deze wijze doet.

Zo zien we dat de crypto- en sportwereld steeds meer met elkaar verweven raken. Voor zowel de sport- als de cryptowereld een zeer goede zaak. De cryptowereld zal op deze wijze een steeds bredere acceptatie hebben. De sport plukt de vruchten van de lucratieve sponsorovereenkomsten.

https://www.youtube.com/watch?v=APsl–KvYgQ

Plaats een reactie