Cryptocurrencies veroveren Australië via nieuwe regelgeving

In Australië is een nieuwe discussie begonnen over de rol van cryptocurrencies in het land. De Senaat bracht op 20 oktober 2021 een rapport uit waarin het aanbeveelt dat de wetten en regels over cryptocurrencies in het land opnieuw geformuleerd zouden moeten worden.  Het land is begonnen met de evaluatie van de regelgeving in het land. Als gevolg daarvan kwam een paar dagen geleden het nieuws naar buiten dat de belangrijkste effectenregulator van het land Bitcoin ETF’s gaat goedkeuren. Cryptocurrencies veroveren Australië langzaam maar zeker op deze manier.

Senaat adviseert herformulering van wetten en regelgeving

Enige tijd geleden is er in Australië een nieuwe discussie begonnen rondom de rol van cryptomunten in het land. Op 20 oktober 2021 bracht het Senaat in het land een rapport naar buiten waarin zij aandrongen tot een herformulering van de wetten en regels rondom digitale valuta in het land. Sommige crypto handelaren zagen dit rapport als een boodschap van de Australische Senaatcommissie. 

Zij denken dat de commissie het land wil omvormen tot een internationale blockchainhub om zo een voorbeeld te zijn op het gebied van cryptocurrencies voor andere landen op de wereld. Of dit ook echt het doel is kunnen we niet met zekerheid zeggen.

In ieder geval heeft de overheid van Australië de oproep van het Senaat gehoord. Het land is de regelgeving in het land gaan evalueren. Als gevolg hiervan is enkele dagen geleden het nieuws naar buiten gekomen dat de belangrijkste effectentoezichthouder van het land Bitcoin ETF’s gaat goedkeuren. Cryptocurrencies veroveren Australië op deze manier langzaam maar zeker.

cryptocurrencies veroveren Australië ETF

Cryptocurrencies veroveren Australië: nieuwe richtlijnen voor crypto ETF’s

Afgelopen vrijdag is er nieuws naar buiten gekomen met betrekking tot een aantal nieuwe richtlijnen voor ETP’s in Australië. De Australia Securities and Investments Commission (ASIC) heeft hierop gereageerd. De nieuwe richtlijnen zijn openbaar te raadplegen en hebben onder andere betrekking tot cryptocurrency exchange traded products (ETP’s) binnen het land. Cryptocurrencies veroveren Australië langzaam maar zeker via deze ETP’s. 

Cryptocurrencies veroveren Australië en dat blijkt onder andere uit de nieuwe regelgeving die afgelopen vrijdag geopenbaard is in het land. Er is een reeks wettelijke vereisten vrijgegeven. Als fondsen zich aan deze regels houden dan mogen zij ETP’s die gerelateerd zijn aan cryptocurrencies aanbieden in het land. Onder deze ETP’s vallen onder andere de bekende cryptocurrency exchange traded funds (ETF’s). Ook andere gestructureerde producten zijn toegestaan na maanden van onderhandeling binnen de Australische overheid.

De onderhandelingen over de richtlijnen met betrekking tot cryptocurrencies in Australië waren gestart rond het einde van juni 2021. Het heeft dus enige tijd gekost voor er wetten en regels opgesteld werden waar alle overheidspartijen mee instemden.

De richtlijnen van de ASIC laten momenteel zien dat er groen licht is voor bepaalde ETP’s. Het gaat dan om ETP’s die gebaseerd zijn op belangrijke en bekende cryptocurrencies zoals de Bitcoin (BTC) en Ether (ETH). Echter, in de toekomst verwacht men dat het aantal cryptocurrencies dat groen licht krijgt van de ASIC steeds meer zal toenemen. Uiteindelijk zal bijna de hele cryptowereld omarmd worden door de overheidsorganen in het land. Cryptocurrencies veroveren Australië via deze weg.

Maar wat betekenen de nieuwe richtlijnen in Australië precies? De richtlijnen noemen dat elke crypto toepassing met betrekking tot ETF’s in het land beurzen met een licentie moeten beoordelen. Of de uitgever van de toepassing moet in staat zijn om aan bepaalde verplichtingen te voldoen. Onder deze verplichtingen valt bijvoorbeeld het bieden van veilige en beveiligde bewaring en het in het bezit zijn van bepaalde licenties. Met de nieuwe richtlijnen probeert Australië de veiligheid rondom de handel in ETP’s te waarborgen.

cryptocurrencies veroveren Australië door nieuwe regelgeving

Bezorgde respondenten

De relatief strenge regelgeving van Australië gaat uit van een bepaalde visie waarbij een goede ontwikkeling van ETF’s binnen het land gewaarborgd wordt. Volgens deze visie moeten crypto ETF’s een goede basis hebben bestaande uit onder andere een grote hoeveelheid institutionele adoptie, een gereguleerde termijnmarkt en een transparant prijsmechanisme. Alleen dan kan de adoptie van ETF’s binnen een land succesvol zijn. 

Cryptocurrencies veroveren Australië door deze nieuwe regelgeving. De nieuwe regelgeving van Australië wordt positief ontvangen door handelaren in het land. Echter, er zijn ook crypto critici die haken en ogen zien aan de wet- en regelgeving. Er ontstond een bezorgdheid onder respondenten met betrekking tot de beperkingen voor binnenlandse crypto bewaring en oneerlijke concurrentie in het land.

De ASIC heeft gereageerd op deze bezorgdheid. De ASIC erkent de bezorgdheid over de bewaring in het buitenland en het potentieel van problemen bij de terugvordering van digitale activa in diverse rechtsgebieden. Echter, de ASIC geeft aan dat zij het oneerlijk vinden tegenover internationale handelaren om een bewaring in Australië te verplichten met de nieuwe regelgeving. 

https://www.youtube.com/watch?v=V8Fqd1knraI

Plaats een reactie