Aantal OTC-cryptowinkels in Hong Kong groeit, regelgeving kan roet in het eten gooien

Hong Kong is een grote stad in Azië. Deze stad speelt een flinke rol binnen de financiële wereld. De stad vervult ook een toonaangevende rol op de cryptomarkt en binnen de ontwikkelingen op deze markt. Zo zijn er een aantal grote en succesvolle cryptobedrijven te vinden in de stad. Denk bijvoorbeeld aan de crypto-derivatenbeurs FTX of het cryptoplatform Crypto.com. De biljoenen dollars die regelmatig rond gaan binnen de cryptowereld in Hong Kong vloeien niet alleen op de digitale beurzen. 

In Hong Kong zijn namelijk ook fysieke cryptowinkels te vinden. En het aantal OTC-cryptowinkels in Hong Kong groeit flink. Henri Arslanian is de PwC crypto lead en voormalig voorzitter van de Fintech Association in Hong Kong. Naar zijn mening is het aantal fysieke cryptowinkels in Hong Kong opmerkelijk hoog. Echter, de nieuwe crypto regelgeving kan roet in het eten gooien en het aantal OTC-cryptowinkels in Hong Kong flink verminderen.

OTC-cryptowinkels in Hong Kong

Wanneer we kijken naar Hong Kong dan zien we in deze grote stad een hele hoop fysieke cryptowinkels. Als we dit aantal vergelijken met andere regio’s zoals de Verenigde Staten of Europa dan zien we een duidelijk verschil in aantallen. In Hong Kong zijn er meer fysieke cryptowinkels en het aantal OTC-cryptowinkels in Hong Kong groeit nog steeds.

Maar hoe ziet een fysieke cryptowinkel er precies uit? Hoe groot zijn deze winkels? Een goed voorbeeld van een OTC-cryptowinkel in Hong Kong is HKD. HKD is Hong Kong Digital Asset Exchange. De oprichter en CEO van HKD is Kelvin Yeung. De HKD crypto uitwisseling is sinds 2019 actief en heeft zijn eerste fysieke winkel geopend in januari 2021. Inmiddels zijn er in de OTC-cryptowinkel meer dan 30 personeelsleden te vinden. Zij vormen een fysieke en toegankelijke klantenservice en helpen cryptohandelaren met vragen of problemen.

Volgens Kelvin Yeung lijken de OTC-cryptowinkels in Hong Kong op traditionele banken. De fysieke plek voor het kopen van crypto activa is erg populair en de persoonlijke adviesdiensten die de klantenservice aanbiedt, wordt ook breed geaccepteerd in de stad. Volgens Kelvin Yeung zal het aantal OTC-winkels in andere steden ook steeds meer toenemen.

Wanneer je hoort over de OTC-cryptowinkels in Hong Kong dan zul je wellicht denken dat vooral de oudere generatie gebruik maakt van deze service. Echter, dit is niet waar. Ook de jongere generatie crypto handelaren is regelmatig te vinden in de winkel. Daarnaast richten sommige fysieke cryptowinkels zich ook een specifiek publiek. Zo maakt CoinerHK zijn diensten zeer toegankelijk voor vrouwelijke handelaren. De cryptobeurs hoopt op deze manier te promoten dat vrouwen financieel afhankelijk kunnen worden en dat zij zelfstandig kunnen investeren.

OTC-cryptowinkels Hong Kong

Crypto regelgeving bedreigt OTC-cryptowinkels

Het aantal OTC-cryptowinkels in Hong Kong groeit nog steeds. Echter, het is niet gemakkelijk om een cryptowinkel te beginnen. Er zijn een paar regelgevende risico’s verbonden aan de fysieke cryptowinkels. Zo zijn er gesprekken tussen de Financial Services en het Treasury Bureau of Hong Kong over crypto wallet. De instanties overwegen om crypto-toegang te beperken tot wallets waar op zijn minst 1 miljoen dollar aan activa inzit.

Als deze regelgeving ingaat dan zal de toegang tot de digitale munten ingeperkt worden tot 93% van de stad. Fysieke cryptowinkels kunnen deze regelgeving omzeilen door ondergronds te gaan werken. Echter, ze zullen wel meer media aandacht krijgen als er wat mis gaat.

Niet alleen de regelgeving zelf brengt problemen met zich mee voor de OTC-cryptowinkels in Hong Kong. De onzekerheid rondom alle wetten en regels maakt het ook lastig. Hierdoor kunnen fysieke cryptowinkels in Hong Kong namelijk moeilijk institutionele beleggers vinden die hun activiteiten financieren en ondersteunen. Dit zal invloed hebben op het aantal fysieke cryptowinkels in de stad. Desondanks is de huidige situatie dat het aantal OTC-cryptowinkels in Hong Kong groeit.

Als laatste maakt ook de regelgeving rondom licenties het lastig voor cryptowinkels om te blijven groeien. Er zijn namelijk een aantal strenge voorwaarden waaraan je moet voldoen om de juiste licenties te krijgen. Het is dus erg afhankelijk van de ontwikkelingen rondom de regelgeving in de toekomst hoe de groei van OTC-cryptowinkels in Hong Kong verder gaat verlopen.

https://www.youtube.com/watch?v=1As61IOMm0A

Plaats een reactie