Donald Trump over crypto: andere valuta’s mogen de dollar niet beschadigen

Donald Trump is de voormalige president van de Verenigde Staten van Amerika (V.S). De periode waarin hij regeerde over het land was een erg beweeglijke periode. Niet alleen de kritiek op zijn leiderschap zorgde voor de onrust. Hij regeerde ook in een periode waarin veel ontwikkelingen plaatsvonden. Zo vonden er gedurende zijn presidentschap ook diverse ontwikkelingen plaats op het gebied van crypto. 

Echter, als Donald Trump over crypto sprak dan was dit zeker niet altijd positief. Hij geloofde namelijk sterk in de Amerikaanse dollar. Recentelijk heeft de Chinese overheid een verbod ingevoerd op transacties die uitgevoerd worden met cryptomunten in het land. Op dit verbod heeft de voormalige president van Amerika commentaar gegeven. Hij sprak: ‘’ik wil niet dat andere valuta’s naar buiten komen en de dollar op enige wijze pijn doen of vernederen.’’

Het commentaar van ex-president Trump

Donald Trump is zoals bekend geen voorstander van de cryptowereld. Ook nu hij geen president meer is geeft hij commentaar op de ontwikkelingen die plaatsvinden wereldwijd. Zo heeft hij commentaar gegeven op de toegenomen populariteit van cryptomunten en de manier waarop China relatief hard optreedt tegen deze groeiende populariteit. Dit heeft Trump gedaan door middel van een interview met Adam Shapiro afgelopen maandag, 4 oktober.

De interviewer vroeg hoe Trump over crypto en de insteek van Xi Jinping, de Chinese president, dacht als het gaat om de meest recente ontwikkelingen. Trump antwoordde hierop dat hij vermoedt dat de Chinese president de munt die hoort bij het land wil redden. Dit kan de president doen door fiatvaluta te waarborgen, maar ook door alleen een crypto variant van de Chinese valuta toe te staan in het land.

Andere critici op de cryptomarkt hebben eerder dezelfde uitspraak gedaan als Trump over crypto. Het lijkt er inderdaad op alsof de Chinese president de weg vrij aan het maken is voor de digitale yuan. Dit is een cryptovorm van de Chinese valuta die uitgegeven zal woorden door de centrale bank in het land (CBDC). Het is afhankelijk van je eigen standpunt of je de acties van de Chinese president waardevol vindt of niet.

Trump over cryptovaluta

Kritische uitspraken Trump over crypto

In het interview van afgelopen maandag hebben Adam Shapiro en Trump over crypto gesproken en ook over de toenemende populariteit van cryptocurrencies. Toen Trump over crypto sprak gaf hij aan dat deze groeiende populariteit erg gevaarlijk kan zijn of kan worden. Het kan de huidige valuta, de dollar, namelijk schade aan brengen. 

Trump heeft in het interview op meerdere manieren benadrukt dat hij een groot fan is van de dollar. Hij is er niet op gesteld dat andere valuta’s de dollar beschadigen of vernederen. Trump is zich er ook van bewust dat China de dollar niet wil steunen. Maar de huidige currency in China, de yuan, is wel degelijk gebaseerd op de dollar. En dat schept mogelijk een band tussen beiden landen in de strijd tegen de ontwikkeling van cryptocurrencies.

Volgens Trump wordt de stijgende populariteit in de wereld van cryptomunten veroorzaakt door een daling in het geloof van de inwoners. De inwoners geloven minder in de dollar en meer in cryptomunten, waardoor de dollar populariteit verliest. Echter, dit betekent niet dat de dollar zijn werk niet doet. Het kan maar zo zijn dat alle handelaren geloven in iets wat niet werkt. Als Trump over crypto en de ontwikkelingen van de cryptowereld advies moet geven dan zal hij aangeven dat het belangrijk is om zorgvuldig om te gaan met hetgeen wat we vertrouwen.

Trump over cryptocurrency

Trump over crypto: ontwikkeling van cryptomarkt is erg ongewild

Zoals al eerder genoemd is ex-president Trump nooit echt een fan geweest van de Bitcoin of andere cryptocurrencies. Dit bleek ook tijdens zijn periode van regeren. Hij heeft meerdere malen uitgesproken dat cryptomunten geen vorm van geld zijn, dat het volatiel is en dat het eigenlijk niks voorstelt. De cryptomunten kunnen ongewenste illegale praktijken oproepen en vergemakkelijken. Volgens Trump is een ontwikkeling van de cryptomarkt dus erg ongewild.

Maar met deze houding heeft de president wel heel wat winst misgelopen. Als hij had geïnvesteerd in de cryptomunt op het moment van de negatieve uitspraken, dan betaalde hij slechts 6000 dollar per munt. Op het moment is de prijs gestegen tot meer dan 49000 dollar. Hij had dus een flinke winst kunnen maken. Echter, de president waarschuwde in augustus nog dat de ontwikkeling van de cryptowereld een ramp is, en dat we slechts wachten op het moment dat de markt breekt.

https://www.youtube.com/watch?v=q79LwsF7bx4

Plaats een reactie