Bitcoin cadeau geven voor verjaardag of met de feestdagen

De feestdagen staan weer voor de deur. Het kan moeilijk zijn om een origineel cadeau te bedenken. En natuurlijk wil je iets waardevols geven. Wat is er leuker dan een waardevol geschenk te geven waar iemand nog lang van zal profiteren? Geef daarom Bitcoin als geschenk! Bitcoin cadeau geven is namelijk het ideale geschenk voor alle crypto fans.

Waarom bitcoin als geschenk geven

Waarom Bitcoin cadeau geven?

Je kent vast wel iemand die al vaak belangstelling heeft getoond om in Bitcoin te investeren, maar het om de een of andere reden toch niet doet. Hoe leuk is het als je ze Bitcoin cadeau kunt geven om ze op weg te helpen. Bitcoin kun je al kopen voor een bedrag vanaf €15, dus je hoeft geen honderden euro’s uit te geven om ze Bitcoin cadeau te geven.

Ook voor bedrijven is het leuk om Bitcoin cadeau te geven aan hun werknemers of medewerkers. Het is een originele manier om waardering voor werknemers te tonen. Of als er een jubileum te vieren is, kan het bedrijf zijn werknemers Bitcoin cadeau doen als waardering voor zijn of haar inspanningen.

Er zijn echter bepaalde regels voor het geven van zakelijke Bitcoin geschenken aan je werknemers. Controleer voor de zekerheid het werknemersreglement om te zien hoeveel jaar de werknemer gewerkt heeft en hoeveel het bedrag is.

Hoe kun je bitcoin cadeau geven?

Hoe kun je Bitcoin als geschenk geven?

Er zijn verschillende manieren waarop je iemand Bitcoin als geschenk kunt geven. Je kunt bijvoorbeeld een fysieke Bitcoin cadeaukaart geven, een Ledger geven met Bitcoins erop, of de Bitcoins naar een bestaande Bitcoin adres versturen

Verschillende bedrijven bieden een Bitcoin cadeaukaart aan, waaronder CryptoKado, Bit4coin of Cryptovoucher. De cadeaukaarten zijn verkrijgbaar via de webwinkel en het is eenvoudig om deze te kopen. Je gaat naar de website, bepaalt het bedrag dat je cadeau wilt geven, kiest of je liever een fysieke of digitale cadeaukaart geeft en betaalt dan met iDeal.

Het is aan jou of je een fysieke of digitale cadeaukaart wilt geven. Als je kiest om een digitale cadeaukaart te geven, ontvang je die per e-mail. Je kunt hem dan sturen naar de persoon aan wie je Bitcoin wilt geven. Met de feestdagen voor de deur is het echter leuker om een fysieke kaart cadeau te geven. Je kunt het in de schoen stoppen, in de zak van Sinterklaas of onder de kerstboom.

Je kunt ook een Ledger nano x cadeau geven met Bitcoin. Je kunt de Bitcoin dan op de Ledger hardware wallet bewaren en aan iemand cadeau doen.

Bitvavo cadeau geven via een crypto exchange

Een andere manier is om Bitcoin cadeau te geven door het op een cryptobeurs te kopen en naar de ontvanger te sturen. Je kunt dit doen bij verschillende crypto beurzen, waaronder Bitvavo.

Om Bitcoin cadeau te geven, kun je een Bitvavo account aanmaken of je bestaande Bitvavo account gebruiken. Zo kun je Bitcoins naar het Bitcoin adres van de ontvanger sturen.

Als de ontvanger al een bestaande rekening heeft, hoeft hij alleen maar zijn Bitcoin adres op te geven. Dit moet je dan wel eerst opvragen, en je begrijpt het wel, de verrassing is er dan een beetje af.

Crypto cadeau geven via Bitvavo

Een Bitvavo account aanmaken

Heb je besloten om zelf Bitcoin cadeau te geven maar heb je nog geen Bitvavo account? Dan kun je de onderstaande stappen volgen.


Gratis aanmelden

Stap 1: Maak een account aan

Maak een account aan op Bitvavo.com. Voltooi de stappen en verifieer het account zodat het klaar is om Bitcoin (of andere cryptocurrencies) te kopen.

Stap 2: Stort euro’s op je account

Nu je account aangemaakt en geverifieerd is, kun je iDEAL gebruiken om euro’s op je account te storten. Kies het gewenste bedrag en maak het over.

Stap 3: Kies hoeveel Bitcoin je als cadeau wilt geven

Nu je euro’s op je account hebt, kun je kiezen om Bitcoin te kopen via het Bitvavo dashboard. Nadat je hebt ingevuld hoeveel Bitcoin je wilt kopen en op “koop” hebt gedrukt, staan de Bitcoins vrijwel direct op je account.

Je kunt de gekochte Bitcoins versturen naar het Bitcoin adres van de ontvanger. Heeft diegene nog geen account? Dan kan de persoon aan wie je Bitcoin geeft ook een Bitvavo account aanmaken.

Plaats een reactie