Hoe kun je crypto doneren aan Oekraïne?

We hebben allemaal de verschrikkelijke beelden op ons netvlies van de oorlog in Oekraïne. Mij als persoon raakt het enorm te zien hoe een volk dat in vrede leeft wordt aangevallen door de grootste gek die er op deze wereld bestaat. Na het zien van de afschuwelijke beelden ben ik gaan nadenken, wat kunnen we doen.. en ik ben tot de conclussie gekomen dat crypto doneren aan Oekraïne op dit moment het beste is. 

Middels mijn website hoop ik zoveel mogelijk cryptocoiners te bereiken die allemaal een deel van hun crypto willen doneren aan Oekraïne. Aan het doneren van crypto fondsen zitten namelijk enorm veel voordelen die ik graag met jullie in dit artikel bespreek. Ook gaan we het hebben over hoe je crypto kunt geven aan Oekraïne. 

Laat ik voorop stellen dat alle donaties aan Oekraïne welkom zijn, zo ook je traditionele euro’s, verderop heb ik een banner/link geplaatst naar de website van GIRO555 zo kun je direct je euro’s doneren. 

Waarom en hoe crypto doneren aan Oekraine

Waarom crypto doneren aan Oekraïne?

Er zijn heel wat redenen te verzinnen waarom crypto doneren aan Oekraïne efficiënter is dan traditionele euro’s aan bijvoorbeeld GIRO555. Oekraïne heeft NU fondsen nodig om de Russen van die vuile Putin tegen te houden. Als je geld geeft aan goede doelen duurt het héééél lang voordat de fondsen daadwerkelijk bij de mensen komt die het nodig hebben. Hier heeft crypto geen last van, je doneert namelijk direct je cryptomunten in een wallet dat beheerd wordt door de Oekraïnse overheid in samenwerking met NGO’s

P.S. alle hulp is uiteraard welkom, doneer via onderstaande banner aan GIRO555 je traditionele euro’s!


euro's geven aan Oekraïne

Hoe crypto doneren aan Oekraïne?

Crypto doneren aan Oekraïne is eigenlijk super simpel, ik ga er in deze vanuit dat jij al crypto bezit en deze staat op een cold wallet of hardware wallet. Bezit je nog geen crypto en wil je starten met bitcoin? Dan kun je het beste een account aanmaken bij Bitvavo, dit is de beste exchange van Nederland (en goedkoopste)


Aanmelden bij Bitvavo

Oké we gaan verder met de vraag; “Hoe kun je crypto doneren aan Oekraïne?”. 

De Oekraïense overheid kwam via Twitter met een officiële statement dat ze vanaf 26-02-2021 crypto donaties accepteren. In deze tweet staat een Bitcoin adres en een Ethereum ERC-20 adres. (zie hieronder)

Stand with the people of Ukraine. Now accepting cryptocurrency donations. Bitcoin, Ethereum and USDT.

BTC – 357a3So9CbsNfBBgFYACGvxxS6tMaDoa1P

ETH and USDT (ERC-20) – 0x165CD37b4C644C2921454429E7F9358d18A45e14

— Ukraine / Україна (@Ukraine) February 26, 2022

Ethereum of Bitcoin doneren aan Oekraïne is dus heel simpel. Je kopieert één van onderstaande adressen, afhankelijk van wat je gaat doneren. Plakt deze in de Ledger Nano X software applicatie en klikt op verzenden. 

Ethereum en Bitcoin adres van Oekraïne

Onderstaand de officiële cryptoadressen van de Oekraïense overheid. Kopieer deze naar de wallet applicatie en je kunt je donatie compleet maken!

BTC: 357a3So9CbsNfBBgFYACGvxxS6tMaDoa1P
ETH (ERC-20): 0x165CD37b4C644C2921454429E7F9358d18A45e14

https://www.youtube.com/watch?v=lwPVlWfvWXE

Hoeveel cryptomunten zijn er gedoneerd aan Oekraïne?

Het gaat enorm hard met de crypto donaties aan het adres van Oekraïne. Zo claimt Fortune dat er al ruim $47 miljoen in Bitcoin, Dogecoin en andere digitale munten is gedoneerd. Hoeveel er exact aan Bitcoin en Ethereum coins is gegeven kun je wel terug zien door de zogenaamde block explorer onder de loep te nemen. 

Hoeveel Bitcoin gedoneerd aan Oekraïne?

Als we de block explorer van het Oekraïense Bitcoin adres (357a3So9CbsNfBBgFYACGvxxS6tMaDoa1P) zien we dat er in totaal al bijna 13.000 donaties hebben plaatsgevonden. In totaal zijn deze transacties goed voor ruim 240 Bitcoin met een waarde van $10,090,178.82. Ook is te zien dat een groot deel van de fondsen alweer van de wallet afgehaald is. 

Hoeveel bitcoin is er al gedoneerd aan Oekraïne

Hoeveel Ethereum gedoneerd aan Oekraïne?

Als ik in de Etherscan het Ethereum adres van Oekraïne invoer dan zien we dat daar 1,5K aan Ethers op staan. Deze hebben een waarde van meer dan 4 miljoen euro. Wat we ook kunnen zien is dat er iedere dag fondsen opgenomen worden. Helaas laat Etherscan niet zien hoeveel er totaal ontvangen is dus weten we niet exact hoeveel er aan donaties is ontvangen. Wellicht heeft iemand hier een andere scanner voor? Laat het weten in een reactie 🙂 

Hoeveel Ethereum heeft Oekraine ontvangen aan donaties

Plaats een reactie