4 verschillende manieren om te investeren in Bitcoin

Er is door de jaren heen ongelofelijk veel veranderd met betrekking tot Bitcoin. In eerste instantie stonden heel wat instanties bijzonder weigerachtig tegenover ’s werelds nummer één cryptomunt. Tegenwoordig is dat wel even anders. We kunnen dan ook met z’n allen vaststellen dat niet alleen particuliere investeerders meer instappen in deze digitale valuta of store of value.

Ook steeds meer institutionele beleggers stappen in Bitcoin. Dit heeft er niet alleen voor gezorgd dat de koers positief werd beïnvloed, daarnaast zijn er ook verschillende nieuwe mogelijkheden op de markt geïntroduceerd om Bitcoin te kunnen kopen of er indirect in te investeren. Zou je graag meer te weten willen komen over de vier verschillende mogelijkheden die bestaan met betrekking tot investeren in Bitcoin? Wij hebben ze op deze pagina voor jou op een rijtje gezet!

Investeren in bitcoin bij crypto exchange

1.) Beleggen in Bitcoin bij een exchange of bij een broker

De eerste manier van investeren in Bitcoin is het traditioneel kopen van de BTC-token. Wie reeds over een beetje ervaring beschikt binnen de wereld van de cryptocurrencies zal deze mogelijkheid wellicht prefereren. Het traditioneel kopen van BTC-tokens is mogelijk bij verschillende partijen:

  1. Je kan ze kopen bij een (gespecialiseerde) cryptocurrency exchange zoals Bitvavo;
  2. Je kan ze kopen bij een (gespecialiseerde) cryptocurrency broker zoals Litebit;


Investeren in bitcoin

Voor welke van beide mogelijkheden je zal kiezen is afhankelijk van verschillende factoren. In eerste instantie speelt eventuele technische kennis een niet onbelangrijke rol. Voor de absolute beginner biedt een broker als LiteBit of Bitvavo wellicht de meest toegankelijke manier om in het bezit te komen van Bitcoin. Voor wie reeds iets meer ervaring heeft en mogelijks reeds beschikt over andere cryptocurrencies is het wellicht interessanter om de mogelijkheden van een exchange te gaan benutten. In dit laatste geval liggen de kosten wellicht ook een stukje lager als bij een broker. De kostprijs die je moet betalen kan uiteraard wel verschillen afhankelijk van de partij in kwestie.


Bitvavo cryptomunten kopen

Wat zijn de voor- en nadelen van traditioneel Bitcoin kopen?

Traditioneel investeren in Bitcoin door het eenvoudigweg aanschaffen van de BTC-tokens brengt zowel voor- als nadelen met zich mee. Voor veel mensen is dit de geprefereerde manier van werken omdat ze graag echt in het bezit willen zijn van Bitcoin. Ze willen dus met andere woorden niet zomaar speculeren op de achterliggende koers van de cryptomunt. Indien dat ook geldt voor jou, dan is het gewoon kopen en in een wallet houden van je Bitcoin uiteraard de interessantste optie.


Bitcoin kopen

Traditioneel investeren in Bitcoin door het eenvoudigweg aanschaffen van de BTC-tokens brengt zowel voor- als nadelen met zich mee. Voor veel mensen is dit de geprefereerde manier van werken omdat ze graag echt in het bezit willen zijn van Bitcoin. Ze willen dus met andere woorden niet zomaar speculeren op de achterliggende koers van de cryptomunt. Indien dat ook geldt voor jou, dan is het gewoon kopen en in een wallet houden van je Bitcoin uiteraard de interessantste optie.

beleggen in btc via ETN

2.) Investeren in Bitcoin door middel van de VanEck Bitcoin ETN

Eén van de mogelijkheden op de markt die investeren in Bitcoin aanzienlijk toegankelijker heeft gemaakt is de lancering van de zogenaamde VanEck Bitcoin ETN. Het gaat hierbij om een zogenaamde ‘Exchange Traded Note’ die de koers van Bitcoin volgt. Het kopen van deze ETN is gewoon eenvoudig mogelijk op de beurs en kan aldus gebeuren bij een broker naar keuze. Door op deze manier een investering te doen in Bitcoin zal je kunnen vaststellen dat je kan profiteren van de koersstijging die deze cryptomunt doormaakt zonder dat je rekening dient te houden met de mogelijke technische eisen en risico’s die bij klassiek investeren in Bitcoin komen kijken. Let wel, bij dit type van beleggingsproduct zijn er altijd bepaalde periodieke kosten waar je rekening mee dient te houden. Deze kosten kunnen het potentiële rendement dat je kan behalen wel beïnvloeden.

beleggen in cryptocurrency aandelen

3.) Beleggen in crypto gerelateerde aandelen

De derde tip staat eigenlijk nog maar in haar kinderschoenen. Toch is het zo dat het jaar 2021 ’s werelds eerste crypto gerelateerd aandeel heeft gebaard. Het gaat hierbij dan uiteraard om het zogenaamde COIN-aandeel van de cryptobeurs (of cryptobank) Coinbase. Natuurlijk spreekt het voor zich dat je op deze manier niet rechtstreeks investeert in Bitcoin zelf, maar eerder in de cryptomarkt in haar totaliteit. Voor heel wat mensen geldt echter dat ze sterk geloven in deze markt en ze deze nog een aanzienlijke groei zien doormaken met het oog op de toekomst. Wanneer dat ook geldt voor jou kan het aanschaffen van het Coinbase aandeel een mooie aanvulling zijn op je bestaande portefeuille. Let wel, voor wie enkel directe blootstelling wil aan Bitcoin is dit wellicht geen optie.

https://www.youtube.com/watch?v=PBzrOKMuekc

Het kopen van COIN-aandelen van Coinbase is mogelijk op de Amerikaanse NASDAQ beurs. Daarnaast is het echter eveneens een mogelijkheid om te beleggen in de synthetische aandelentoken die is gelanceerd op het platform van Binance. Dit kan interessant zijn voor veel potentiële investeerders omdat ze op deze manier de mogelijkheid hebben om als het ware stukjes van het aandeel te bemachtigen. Dat is iets wat op de reguliere beurs uiteraard niet kan. Voor de kleine(re) investeerders die graag zouden willen instappen kan dit beslist een te overwegen optie zijn.

Beleggen in van eck bitcoin etf

4.) Investeren in Bitcoin door middel van een ETF

Eerder op deze pagina hebben we reeds aangegeven dat het mogelijk is om te investeren in Bitcoin door gebruik te maken van de VanEck Bitcoin ETN. Er wordt echter op moment van schrijven druk gewerkt aan de lancering van een volwaardige ETF die de koers van Bitcoin gaat tracken. In het verleden werden hiervoor reeds verschillende aanvragen ingediend, maar deze werden door de zogenaamde SEC altijd tegengehouden.

Verschil tussen ETN en ETF's

Niet alleen is het zo dat het aantal aanvragen voor een dergelijke ETF alleen maar toeneemt in de Verenigde Staten, in andere landen waaronder buurland Canada staan ze op dit vlak al een behoorlijke stap verder. Net zoals het geval is bij een ETN zal het ook bij een Bitcoin ETF mogelijk zijn om te kunnen profiteren van een stijging in de BTC-koers zonder dat je daarvoor moet voldoen aan de technische obstakels die de bitcoin kopen met zich mee kan brengen.

Een Bitcoin ETF kan overigens perfect gedekt zijn door echte BTC crypto waardoor dit de koers van ’s werelds nummer één cryptomunt met absolute zekerheid positief kan beïnvloeden.

Plaats een reactie