3 tips voor keuze crypto exchange

Iedereen die graag een bepaald gedeelte van zijn investeringsportefeuille wenst aan te houden in cryptocurrencies zal zich moeten aanmelden bij een gespecialiseerde cryptocurrency exchange. Dat is op zich vrij eenvoudig. Er zijn meer dan voldoende partijen die er voor hebben gekozen om zich sinds het ontstaan van crypto op deze markt te richten. Dit gezegd hebbende is het ongelofelijk belangrijk om goed na te denken over het soort partij waar jij bij gaat investeren.

Gebruikmaken van de verkeerde cryptocurrency exchange zou er namelijk zomaar voor kunnen zorgen dat je tegen bepaalde risico’s of vervelende verrassingen aanloopt. Ben jij dus met andere woorden ook iemand die zijn of haar eerste stappen zet in de cryptowereld? Kan je dan ook best wat hulp gebruiken bij het uitkiezen van de juiste exchange? Dan kunnen de onderstaande drie tips je daar zeker bij helpen!

De cryptowereld staat er om bekend een ongelofelijk volatiele wereld te zijn die toch wel niet onaanzienlijke risico’s met zich meebrengt. Dit gezegd hebbende is het tegelijkertijd ook zo dat er heel wat potentieel in schuilt. Dat geldt eigenlijk ook voor de exchange waar je bijvoorbeeld je Bitcoin bij gaat kopen en / of neerzetten.

Is de exchange veilig?

In eerste instantie is het veiligheidsaspect een zeer belangrijk punt om bij stil te blijven staan. Heel wat exchanges slagen er dan ook niet in om hun beveiliging volledig op orde te krijgen. Dit ondanks het feit dat ze weten dat hackers altijd op de loer liggen. Zo is Binance al eens voor ruim 40 Miljoen gehackt. Een goede exchange om je cryptocurrencies bij te kopen is dan ook degene die er voor zorgt dat bijvoorbeeld hackers niet aan jouw holdings kunnen komen. Gebeurt dat wel? Dan ben je namelijk je zuurverdiende centen voor altijd kwijt. Een oplossing is om je crypto aandelen op een hardware wallet op te slaan. Hier lees je hoe je een hardware wallet kopen kunt!

De veiligheid die een crypto exchange aan de dag weet te leggen blijkt echter niet alleen uit de technische barrières die ze opwerpt voor hackers. Wat namelijk ook te denken van de financiële veiligheid of zogenaamde solvabiliteit? Het laatste wat je namelijk wil is dat een financiële tegenslag er voor zorgt dat de hacker de deuren sluit waardoor jij je holdings verliest. Een beroep doen op een gerenommeerde partij om je holdings bij neer te zetten is dan ook altijd veruit de beste keuze.

Voor verschillende exchanges geldt overigens dat zij als het ware een soort van noodpotje aanleggen. Dit is vaak een bepaald percentage van de handelskosten die aan gebruikers in rekening worden gebracht. Door een dergelijk noodpotje aan te leggen kan de exchange eventuele financiële tegenslagen vrij eenvoudig opvangen. De kans op verlies van je holdings wordt zo wel erg klein.

De 3 beste hardware wallets

Bitbox

Veiligste keuze!
109
  • >1000 cryptomunten
  • Back-up mogelijkheden
  • OLED display

Ledger Nano X

Beste keuze voor beginners!
119
  • >1500 cryptocurrencies
  • Bluetooth
  • Beste beveiliging
Populair

Trezor T

Hardware wallet voor de PRO!
195

Tip 2: Bekijk goed het aanbod met cryptocurrencies

Het spreekt voor zich dat nagenoeg elke exchange of broker het wel mogelijk maakt om Bitcoin te kopen. Voor heel wat mensen die graag willen investeren geldt echter dat zij niet al hun eieren in één en hetzelfde mandje willen leggen. Dat is ook een gunstige keuze. Zij willen dan ook buiten hun Bitcoin eveneens investeren in zogenaamde altcoins. Het kan hierbij onder meer gaan om:

Daar waar cryptocurrency exchanges in principe allemaal wel Bitcoin aanbieden geldt dat eigenlijk niet voor de lange lijst met altcoins die tegenwoordig beschikbaar zijn. Wil je graag in dergelijke coins investeren? Dan zal je dus even grondig moeten kijken welke exchanges je die mogelijkheden aanbieden. Een bekende en grote exchange die er om bekend staat om zeer veel altcoins in haar aanbod te hebben opgenomen is natuurlijk Binance. Zij beschikt overigens ook over haar eigen altcoin, namelijk BinanceCoin (BNB).

Aanbod cryptocurrencies van exchange

Ben je geïnteresseerd om te gaan investeren in altcoins? Wil je ook daar je keuze op vlak van exchange deels op baseren? Dan is het ook altijd belangrijk om stil te blijven staan bij het volume dat met de altcoin in kwestie wordt gerealiseerd. Een altcoin kan namelijk wel door een bepaalde exchange worden aangeboden, wanneer er geen volume bij de partij in kwestie doorgaat heeft het weinig zin om daar je holdings bij te houden. Ook dit is dus zeker een belangrijk aandachtspunt.

Tip 4: Let op de kosten die de exchange in rekening brengt

Investeren in cryptocurrencies ligt eigenlijk grotendeels in lijn met traditioneel beleggen. Het uiteindelijke doel van jouw investering in cryptomunten is dan ook logischerwijs altijd om er (zoveel mogelijk) rendement mee te behalen. Dat is echter pas mogelijk wanneer:

  1. De koersevolutie je gunstig gezind is;
  2. Je de kosten voor je investering in de cryptocurrency zo beperkt mogelijk kan houden;

Er zijn bij het kopen van cryptocurrencies of het handelen in deze munten verschillende kosten waar je rekening mee moet houden. Natuurlijk is er bijvoorbeeld de miners fee waardoor je een bepaald gedeelte van je holdings verliest, maar wat bovendien ook te denken van de handelskosten die de exchange in rekening brengt? Deze zie je op het eerste zicht misschien niet, maar ze kunnen wel een ongelofelijk grote impact hebben op je (potentiële) rendement.

Let op handelskosten bij exchanges

Verschillende cryptocurrency exchanges hebben er door de jaren heen voor gekozen om hun gebruikers op dit vlak enigszins tegemoet te komen. Dat hebben ze gedaan door bijvoorbeeld de mogelijkheid aan te bieden om investeerder te worden in de coin van de exchange. Doe je dat? Dan kon je doorgaans (gedurende een beperkte periode) rekenen op een bepaalde korting op de handelskosten. Dit kan voor jou zowel op korte als op lange(re) termijn heel lucratief uitpakken. Het zoeken naar een exchange die je die optie biedt is dan ook altijd interessant.

Conclusie; benut deze tips en kies voor de beste crypto exchange

Uiteraard zijn er nog veel meer tips dan louter en alleen de bovenstaande die je kunnen helpen bij het vinden van de beste crypto exchange. Toch zijn deze drie tips in eerste instantie de belangrijkste van allemaal. Voldoet de partij waar jij bij wenst te gaan handelen aan deze tips? Dan zal je wellicht kunnen vaststellen dat je daar met alle plezier bij zal gaan handelen in cryptocurrencies. Regelmatig even terug een vergelijking uitvoeren tussen de verschillende cryptocurrency exchanges op de markt is uiteraard wel een aanrader. Alleen op die manier blijf je gedurende jouw volledige crypto traject steevast gebruikmaken van de beste exchanges.

Delen op Social Media
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on reddit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant voor jou..

Bitcoin crash of markt correctie 26-11-2021
Nieuws
KWINTUS

Bitcoin crash of gewoon een crypto correctie?

Sodeju, dat was schrikken vanochtend toen je de crypto markt ging checken… De prijzen zijn in rap tempo aan het dalen, gedachte die door je hoofd gaan zijn al snel: ‘Is de Bitcoin crash waar zogenaamde experts het over hebben?’

Lees verder »