Eerste kwartaal goudmijn voor Coinbase door ETF’s

In de eerste drie maanden van 2024 heeft Coinbase, een grote naam in de handel van digitale munten, een flinke winst gemaakt. Dit succes komt vooral door de introductie van nieuwe bitcoin ETF’s, die veel nieuwe investeerders aantrokken. Maar ondanks deze financiële opsteker, ging de beurswaarde van Coinbase een beetje onderuit. Hoe kan dat nou? Lees snel verder!

Wat ging er goed bij Coinbase?

Het is opvallend dat Coinbase nu voor de tweede keer achter elkaar winst rapporteert, vooral na een periode van wisselvallige resultaten. De winst schoot omhoog naar 1,17 miljard dollar. Dit is het hoogste bedrag in negen kwartalen, wat natuurlijk best bijzonder is. Als je het vergelijkt met vorig jaar om deze tijd, is de nettowinst zelfs meer dan verdubbeld (+115%).

image

Deze groei heeft vooral een zetje gekregen door de lancering van nieuwe bitcoin ETF’s in januari. Deze fondsen maken het makkelijker voor gewone mensen om in bitcoin te investeren zonder dat ze zelf de munten hoeven te bezitten. Hierdoor kwam er veel nieuw geld binnen, wat de handel flink aanwakkerde.

Hoe zit het met de aandelen van Coinbase?

Hoewel het bedrijf financieel op rozen zit, daalde de waarde van de aandelen van Coinbase met bijna 4% voordat de beurs openging. Vanaf het begin van het jaar gezien, zijn de aandelen wel met meer dan 31% gestegen. Toch ligt deze prijs nog steeds 38% lager dan het hoogtepunt in november 2021. Dit laat zien dat beleggers misschien nog steeds twijfelen of ze wel echt moeten investeren in Coinbase.

De prijs van bitcoin zelf heeft ook een achtbaanrit achter de rug. In het eerste kwartaal bereikte bitcoin een nieuw hoogtepunt met een waarde van 73,750 dollar per munt. Maar daarna zakte de prijs weer naar ongeveer 59,000 dollar. Ondanks deze daling staat bitcoin nog steeds 34% hoger dan aan het begin van het jaar.

Wat betekenen de concurrenten voor Coinbase?

Coinbase is zeker niet de enige speler op de markt. Ze hebben te maken met stevige concurrentie, zoals van Binance. Binance moest onlangs nog 4,3 miljard dollar aan boetes betalen omdat ze zich niet hielden aan regels tegen geld witwassen. En dan was er nog het faillissement van een andere grote concurrent, FTX, waarvan de oprichter, Sam Bankman-Fried, veroordeeld is.

Toch heeft deze tegenslag bij de concurrenten Coinbase niet geholpen om zoveel nieuwe gebruikers te winnen als gehoopt. Het aantal actieve gebruikers per maand was in het eerste kwartaal 8 miljoen, een daling van 5% vergeleken met vorig jaar.

Vooruit kijken

Naast de winstcijfers en aandelenprijzen heeft Coinbase ook nog wat juridische zorgen. Ze zijn door de Amerikaanse overheid aangeklaagd voor overtredingen van de effectenwetten. Deze rechtszaak kan lang duren en veel aandacht opeisen.

Dus, hoewel Coinbase goede cijfers laat zien, zijn er genoeg dingen om in de gaten te houden. Zo zie je maar dat het altijd spannend is wat er rondom cryptocurrencies gebeurt! Wil jij ook starten met handelen in Crypto? Dan is de veiligste methode om dat te doen bij Bitvavo!


Plaats een reactie