Naamsverandering van Facebook naar Meta beïnvloedt cryptomarkt

Het zal je vast niet zijn ontgaan: de oprichter en CEO van Facebook heeft aangekondigd dat hij de naam van zijn bedrijf gaat veranderen in Meta. Maar waarom zal Mark Zuckerberg dit doen? Hij geeft aan dat het bedrijf achter Facebook, dat voorheen ook de naam Facebook droeg, tegenwoordig veel meer is dan het sociale media platform. Het bedrijf werkt namelijk ook intensief aan een project waarbij de digitale wereld en de echte wereld gecombineerd worden met behulp van bijvoorbeeld VR (virtual reality) en AR (augmented reality). De naamsverandering van het bedrijf heeft binnen veel verschillende marktsectoren het nieuws gehaald. Daarnaast beïnvloedt de naamsverandering ook de ontwikkeling van diverse marktsectoren. Zo heeft het nieuws van Mark Zuckerberg ook invloed gehad op de marktwerking van diverse soorten cryptomunten.

Metaverse, NFT’s en gaming tokens beïnvloed door naamsverandering van Facebook naar Meta

De naamsverandering van Facebook naar Meta heeft de prijzen van diverse crypto beïnvloed. Zo zijn de prijzen van metaverse, NFT’s en gaming tokens flink gestegen binnen enkele uren na de aankondiging van de naamsverandering door Mark Zuckerberg. Dit komt onder andere doordat Mark Zuckerberg tijdens de aankondiging van de naamsverandering termen heeft gebruikt als ‘’crypto’’ en ‘’NFT’s’’ in zijn communicatie.

Met de naamsverandering van Facebook naar Meta wil Mark Zuckerberg het bedrijf op de markt zetten als een metavers bedrijf. Uiteraard heeft dit een enorme impact gehad op de prijzen van tokens die gerelateerd zijn aan metaverse. De prijzen van deze tokens schoten de lucht in. Er waren binnen 24 uur stijgingen van meer dan 100% te zien in de koersen van diverse metaverse tokens. Dit is een bizarre groei. Zo is Starlink (STARL) binnen enkele uren na de aankondiging gestegen met 109%, Decentraland (MANA) met 39% en Sandbox (SAND) met 23%.

Maar niet alleen metaverse tokens zijn beïnvloed door de naamsverandering van Facebook naar Meta. Ook de marktsector voor NFT’s en gaming tokens binnen de cryptomarkt is beïnvloed. De gegevens van deze marktsector vlak na de aankondiging van Mark Zuckerberg laten een flinke groei zien. De gegevens zijn gepubliceerd door Coingecko en lieten zien dat Sky Mavis zijn game genaamd Axie Infinity Shards (AXS) steeg met maar liefst 11%. Ook andere gaming tokens waren flink gestegen.

Naamsverandering van Facebook naar Meta_

De toekomst van Meta

De naamsverandering van Facebook naar Meta werd vorige week aangekondigd. Voor die tijd liet de CEO en oprichter van Facebook zich al enkele keren uit over een metaverse pivot. De naamsverandering van het bedrijf zal veel gevolgen hebben voor de metaverse. Immers, Mark Zuckerberg is een bekende zakenman met veel aanhangers.

Naar verwachting zal de naamsverandering van Facebook naar Meta ervoor zorgen dat allerlei markten veel geld gaan stoppen in metaverse. De nieuwe naam van het bedrijf zal volgens Mark Zuckerberg het bedrijf een rol geven in de wereld van crypto. Er zal veel technische ondersteuning komen vanuit het bedrijf in bijvoorbeeld crypto- en NFT-projecten.

De visie van het bedrijf zal niet te veel veranderen. Het bedrijf was ook al relatief metavers onder de naam Facebook gedurende de afgelopen jaren. De ontwikkelingen binnen het bedrijf zullen volgens Mark Zuckerberg gericht blijven op zaken als sociale verbinding, entertainment, gaming, fitness, werk, onderwijs en handel.

De naamsverandering van Facebook naar Meta werd aangekondigd tijdens een jaarlijks Connect-evenement. Op dit evenement was de naamsverandering niet het enige dat Mark Zuckerberg bekend maakte. Hij heeft ook uitspraken en beloftes gedaan met betrekking tot hetgeen waarin het bedrijf gaat investeren en zich in de toekomst gaat ontwikkelen.

Zo heeft de bekende zakenman laten weten dat ze hulpmiddelen gaan aanbieden die mensen kunnen gebruiken om het metaversum te bouwen. Hij gaf hiervoor voorbeelden zoals het Presence Platform dat het bedrijf van Mark Zuckerberg op dit moment aan het ontwikkelen is. Het Presence Platform vormt een mixed reality oplossing voor Quest 2. Ook gaat het voormalige Facebook een investering doen van 150 miljoen dollar om toekomstige generaties makers te trainen.

Wat opvallend was aan de woorden van Mark Zuckerberg tijdens Connect was dat er geen uitspraken zijn gedaan over de crypto projecten waar het bedrijf zich mee bezighoudt. Het gaat dan om de Diem stablecoin en de Novi wallet. Beide projecten zitten nog in testfases maar zouden mogelijk een rol kunnen spelen binnen het toekomstige Meta.

https://www.youtube.com/watch?v=KDNlg9TQ4Tw

Plaats een reactie