Lancering nieuwe Metaverse ETF Proshares nabij na indienen aanvraag bij SEC

ProShares, een van de grootste verstrekkers van exchange-traded funds, kortweg ETF’s genoemd, heeft vergaande plannen voor de lancering van een nieuwe Metaverse ETF. Proshares heeft inmiddels een aanvraag ingediend bij de SEC. Deze nieuwe ETF zal dus volledig zijn gericht op de Metaverse, zo valt te lezen in een rapport van Bloomberg.

Aanvraag Metaverse ETF ProShares ingediend bij SEC

De ProShares Metaverse Theme ETF die afgelopen dinsdag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is ingediend, heeft als doel om de prestaties van de Solactive Metaverse Theme Index (SOMETAV) te gaan volgen.

Deze index is samengesteld uit verschillende bedrijven die de nodige technologieën aanleveren of gebruiken die gelden als de basis voor producten en diensten die zijn gerelateerd aan de Metaverse. Hierbij kan je denken aan de benodigde hardware zoals VR-Headsets maar ook aan diensten voor gegevensverwerking.

De drie belangrijkste gewogen aandelen van deze index zijn die van Nvidia, Apple en Meta. Meta is de nieuwe naam van het voormalige Facebook. Een van de belangrijkste sociale media van de afgelopen jaren.

Men hoopt op een groot succes met de lancering van de Metaverse ETF. ProShares was eerder dit jaar nog in het nieuws door als allereerste bedrijf een Bitcoin futures ETF te lanceren. Al op de eerste dag werd ervoor bijna 1 Miljard USD verhandeld.

Metaverse ETF

Wat is Metaverse precies?

Metaverse is een compleet netwerk van met elkaar verbonden virtuele 3D-ruimtes, waarbij de gebruikers, veelal met behulp van avatars, op een interactieve manier kunnen rondkijken en kunnen rondkijken en deelnemen aan verschillende activiteiten. Het is dus een soort virtuele wereld op internet die een eigen economie heeft. Sinds dit jaar is het uitgegroeid tot een zeer groot thema.

Wat men wil gaan doen is het samenbrengen van virtuele, augmented en fysieke realiteiten in één wereld. De gebruikers moeten hierbij een groot aanbod van functionaliteit ter beschikking krijgen. Hierbij kan je denken aan sociale ervaringen en games maar ook de handel in NFT’s. Maar er zullen ongetwijfeld nog talloze nieuwe ideeën volgen.

Proshares wil ook graag onderdeel van de Metaverse worden door het lanceren van de Metaverse ETF. Proshares is echter lang niet het enige bedrijf dat wil instappen. Het Metaverse concept heeft inmiddels al verschillende grote bedrijven aangetrokken. Een van de meest bekendste is Facebook.

Het bedrijf is zelfs zover gegaan dat ze de naam van het moederbedrijf hebben aangepast naar Meta.  Mark Zuckerberg, CEO van het bedrijf zei destijds het volgende hierover: “Ik denk dat we als bedrijf in feite van Facebook naar Meta gaan.”

Metaverse ETF ProShares

Enorme hype Metaverse ETF, Proshares wil hiervan meeprofiteren

In de tussentijd is er dan ook een complete hype ontstaan rondom alles wat ook maar enigszins iets met de Metaverse van doen heeft. Op allerlei vlakken proberen veel vermogensbeheerders dan ook steeds vaker hierop in te spelen.

Zowel in Canada als de VS zijn alleen al in de afgelopen maanden een flink aantal lanceringen geweest van een Metaverse ETF. Proshares wil nu dus ook instappen om zodoende ook mee te kunnen profiteren.

Uit een rapport van Bloomberg valt op te maken dat de wereldwijde markt met betrekking tot Metaverse ETF’s op 28 december was gestegen tot maar liefst 2,2 Miljard USD. Spekkoper tot nu toe was Roundhill Ball Metaverse (META), dat sinds de lancering afgelopen zomer in juni het enorme bedrag van 916 Miljoen USD bij investeerders heeft weten op te halen.

Todd Rosenbluth, directeur van beleggingsfondsen en ETF-onderzoek bij CFRA zei tegen Bloomberg dat het hard gaat met het Metaverse thema. Investeerders geloven in het verhaal en het succes van de META ETF laat ons doen geloven dat er no veel meer producten zullen worden gelanceerd die deze wereld nog verder op zijn kop zullen gaan zetten.

https://www.youtube.com/watch?v=0lu5c32Adtk

Plaats een reactie