Toetreding tot Metaverse Nike door overname RTFKT

Na het bekend worden van het nieuws dat sportmerk Adidas zich wil gaan focussen op de Metaverse, kon de concurrentie natuurlijk niet achterblijven. De grote concurrent Nike heeft aangekondigd dat zij het RTFKT hebben overgenomen. Het bedrijf ziet dit als de manier om toe te treden tot de Metaverse. Nike volgt hiermee dus het voorbeeld van Adidas.

Wie zijn RTFKT

Deze week maakte Nike dus bekend dat zij RTFKT hebben overgenomen. RTFKT is een zeer vooruitstrevend bedrijf dat op zeer innovatieve wijze de nieuwe generatie van digitale verzamelobjecten creëert. Hierbij stelt men nieuwe grenzen aan de fysieke en digitale waarde opnieuw vast.

Het bedrijf is opgericht in 2020 door Benoit Pagotto. Dit deed hij samen met Chris Le en Steven Vasilev. Zij beschrijven het bedrijf als een zeer eclectisch bedrijf dat door creators wordt geleid. Het bedrijf maakt gebruik van de allernieuwste game-engines, blockchain-authenticatie, augmented reality en NFT technologie. Ze staan er om bekend dat zij met deze technologieën unieke sneakerontwerpen, memes en andere digitale artefacten weten te creëren.

RTFKT heeft een reputatie hoog te houden op het vlak van innovatie en technologie. Dat zij dit kunnen, verbaasd velen want het bedrijf leek altijd de menskracht en middelen te missen, om te kunnen concurreren met de grote spelers op dit vlak.

Ondanks het feit dat RTFKT een vrij heel jong bedrijf is, zijn er inmiddels al grote stappen gezet in de metaverse. Een van de meest aansprekende NFT projecten waar momenteel hard aan gewerkt wordt, is CloneX. Hierbij is men de samenwerking aangegaan met de beroemde kunstenaar Takashi Murakami. Sinds de lancering van drie weken terug heeft het project inmiddels al 65 Miljoen USD aan transactieverkeer ervaren.

Metaverse Nike

Unieke mogelijkheid

De Metaverse moet worden gezien als het complete netwerk van met elkaar verbonden virtuele 3D-ruimtes. In de Metaverse kunnen de gebruikers meestal via zogenaamde Avatars op een interactieve manier door deze ruimtes bewegen, rondkijken en aan activiteiten deelnemen. Nike wil met deze overname dus ook stappen gaan zetten naar de Metaverse. Nike wil hiermee vast en zeker bereiken dat de gebruikers op virtuele Nike sneakers rondlopen. Het RTFKT team moet hen hierbij gaan helpen.

John Donahoe, de CEO van Nike zei van mening te zijn dat Nike het meest authentiek sportmerk is. Met de overname wil het bedrijf een zeer bekwaam en artistiek team aan het bedrijf toevoegen. De strategie die het bedrijf voor ogen heeft, is om grote investeringen in het merk RTFKT te doen, een goede service te verlenen en zo de RTFKT-community verder uit te bouwen. Dit moet gaan bijdragen aan uitgebreidere mogelijkheden en een groter digitaal bereik van Nike.

Benoit Pagotto, de oprichter van RTFKT, vulde dit aan met de woorden dat het een unieke mogelijkheid is om het merk RTFKT-merk uit te breiden. Het team is super blij dat zij gebruik kunnen gaan maken van de kracht en middelen van Nike om een echte community op te bouwen. Nike is in zijn ogen het enige bedrijf op aarde dat hun liefde voor creativiteit, innovatie en de community met hen deelt. Men verheugt zich dan ook enorm op de toekomstige samenwerking.

Zoals we al zeiden is Nike niet de eerste partij die stappen richting de Metaverse en NFT markt wil zetten. Steeds meer bedrijven investeren in NFT’s of maken plannen om dit te gaan doen. Onlangs berichtten we nog over het feit dat gamingbedrijf Ubisoft was gestart met Quartz. Hierbij kunnen in-game verzamelitems worden gekocht en verhandeld in de vorm van NFT’s. De NFT markt zit dus overduidelijk in de lift.

Er is niet bekend gemaakt wat de voorwaarden van deze overname zijn. Wat we wel weten is dat in mei dit jaar het bedrijf onder leiding van Andreessen Horowitz een startronde van 8 Miljoen USD behaalde, met een waardering van 33,3 Miljoen USD.  

Plaats een reactie