Lancering nieuwe topmodellen smartphone Samsung in Metaverse van Decentraland

Het zal je vast en zeker niet zijn ontgaan, dat de Metaverse een steeds grotere hype aan het worden is in blockchainindustrie en cryptowereld. De afgelopen periode zijn steeds meer internationale bedrijven zoals Adidas en Nike toegetreden tot deze virtuele wereld. Facebook heeft zelfs een naamswijziging doorgevoerd naar Meta. Samsung is nu de volgende grote speler die zich hierbij heeft aangesloten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft een tweetal topmodellen bij het publiek geïntroduceerd via de Metaverse van Decentraland.

Metaverse van Decentraland podium voor Galaxy Unpacked 22

Samsung ziet dus duidelijk ook heel grote voordelen in de Metaverse. Bij het Zuid-Koreaanse bedrijf was men op het lumineuze idee gekomen om de lancering van de Samsung Galaxy S22 en de Galaxy Tab S8, de nieuwe topmodellen uit de smartphonereeks, in de Metaverse te doen. Om dit te realiseren, heeft Samsung een event met de naam Galaxy Unpacked 22 opgezet in de Metaverse van Decentraland.

De mensen die deelnamen aan het event hadden ook de mogelijkheid om hun crypto wallet te koppelen. Deze koppeling was niet verplicht gesteld. Het was echter wel slim om dit te doen, want Samsung zal aan degene die dit deden, diverse exclusieve en interessante goodies uitdelen.

Het hoofdkantoor in de Metaverse van Decentraland draagt de naam Samsung 837X. Nadat je via een portaal Samsung837X had betreden, kwam je oog in oog te staan met een enorm grote transparante geest. Deze geest stelde je de vraag om minimaal vijf van de in totaal tien verborgen dozen op te sporen en te verzamelen.

Om deze dozen te kunnen vinden, kon je het best teruggaan naar het hoofdkantoor. Aan de zijkant van het pand stond een vliegende auto opgesteld. Hiermee kon je een vlucht naar het dak van het hoofdkantoor maken. Een superleuke ervaring en vanaf het dak kon je ook de gehele virtuele mini stad van bovenaf bekijken en zien waar de dozen zich bevonden. Nadat je genoeg dozen had verzameld, kon je ze inleveren. Als beloning, die overigens niet direct werd uitgereikt, zal je zoals het er nu naar uitziet, een NFT krijgen. Deze NFT zal de eerste in zijn soort zijn.

Metaverse van Decentraland

Verschillende evenementen in Metaverse van Decentraland

Unpacked 22 was niet zomaar een spel natuurlijk. Het was een grote show van Samsung, waarmee het bedrijf wilde aantonen dat zij de techniek van de Metaverse in de vingers hebben. Samsung zet zichzelf hiermee natuurlijk nadrukkelijk op de kaart. Daarnaast werden de nieuwe topmodellen smartphones ook nog eens op een heel unieke wijze gepromoot onder de deelnemers.

Samsung is zeker niet het eerste bedrijf dat evenementen in de Metaverse van Decentraland heeft georganiseerd. Verschillende partijen gingen de tech-gigant al voor. Een heel bijzonder evenement was de Australian Open. De organisatie van het tennistoernooi was door de Corona pandemie genoodzaakt om een oplossing te vinden voor de sterk verminderde capaciteit.

De oplossing hiervoor werd gevonden in de Metaverse van Decentraland. Toeschouwers konden hierbij virtueel de tenniswedstrijden bijwonen, maar ook bijvoorbeeld en restaurant bezoeken. Hierbij werd ook een enorme collectie aan NFT’s onder de naam ‘Art Ball NFT’s’ gelanceerd. Toernooi directeur Craig Tiley zei hierover het volgende:

“Met deze nieuwe golf aan technologie hebben over de gehele wereld de fans van tennis de kans om aanwezig te zijn bij de Australian Open van 2022, op een manier die nog nooit vertoond is.”

Er zijn ook alweer nieuwe events gepland. Zo wordt er momenteel gewerkt aan een virtueel winkelgebied, waar komende maand een modeshow zal worden gehouden. Zo zie je dat de mogelijkheden van de Metaverse bijna geen grenzen kent. Het is nu afwachten hoe de modellen worden ontvangen door het grote publiek. Maar Samsung gaat in iedere geval mee met de laatste ontwikkelingen. 

https://www.youtube.com/watch?v=Is6SZQj0Q1A

Plaats een reactie