Puma stapt in de metaverse met eigen initiatief

Puma stapt in de metaverse met een eigen initiatief. Het bedrijf heeft handelsmerken gedeponeerd die hun voornemen om in de metaverse te stappen markeren. Volgens berichten wil het reusachtige winkelbedrijf virtuele producten in zijn catalogus opnemen en mikt het op zowel plaatselijke als internationale klanten. Hoewel Puma’s beslissing om in de metaverse te stappen met een verrassingselement komt, is het niet de eerste in de industrie.

Een verhuizing naar de metaverse kan aanstaande zijn

De metaverse staat misschien op het punt een ander grootwinkelbedrijf te verwelkomen. Puma stapt in de metaverse met zijn eigen initiatief. Op 11 jan. deponeerde Puma een handelsmerk dat aangeeft dat het merk virtuele goederen zal verkopen. Het handelsmerk, zoals opgemerkt door merkengemachtigde Josh Gerben van Gerben Intellectual Property, luidt:

“Het aanbieden van een interactieve website en software voor computertoepassingen voor diensten op het gebied van virtual reality gaming [en] amusementsdiensten, namelijk het on-line, niet downloadbaar aanbieden van virtuele schoenen, kleding, hoofddeksels, brillen, tassen, sporttassen, rugzakken, sportuitrusting, kunst, speelgoed, accessoires, digitale geanimeerde en niet-geanimeerde ontwerpen en personages, avatars, digitale overlays, en skins voor gebruik in virtuele omgevingen.”

Het voegde er ook aan toe dat het bedrijf een managing partner zocht voor de coördinatie met Web3 bedrijven. Van kandidaten wordt verwacht dat ze vertrouwd zijn met alles wat te maken heeft met DAO’s, NFT’s, en de metaverse in het algemeen.

Josh, die als merkengemachtigde samenwerkt met Gerben Intellectual Property, zag in het handelsmerk ook dat cataloguskenmerken expliciet binnen de digitale ruimte gebruikt zouden worden.

Rapporten suggereren dat het bedrijf gebruik zou kunnen maken van zijn atletische bibliotheek met mensen als LaMelo Ball, Mikey Williams, en Deandre Ayton, die nuttig zouden zijn om Puma’s jeugdige markt naar de Metaverse te trekken.

Puma stapt in de metaverse.

Puma stapt in de metaverse, maar is niet de eerste in de kleding- en designindustrie

Puma’s beslissing om in de metaverse te stappen komt voor velen met een element van verrassing. Maar Puma is niet de eerste in de industrie. Het ontwerpbedrijf komt op de derde plaats nadat rivalen als Nike en Adidas in 2021 soortgelijke handelsmerken omarmden.

Adidas Design Company betrad voor het eerst de metaverse met hun NFT lancering en heeft sindsdien een deel van de digitale ruimte binnen The Sandbox veroverd. The Sandbox is een op ETH gebaseerde gedecentraliseerde niet-fungibele token gaming metaverse. Het ontwerpbedrijf heeft aspiraties om originele en new-age concepten te vieren.

De vice president marketing en communicatie van Adidas Originals verklaarde dat het bedrijf een eerste rij zitplaats heeft in de creatieve arena van de Metaverse. Volgens Erika Wykes-Sneyd is dit een onvermijdelijke richting voor Adidas Originals, want het bedrijf heeft zich altijd een avontuurlijke wereld met eindeloze mogelijkheden voorgesteld.

Zowel Nike als Adidas vroegen vorig jaar soortgelijke handelsmerken aan. Volgens het U.S. Patent and Trademark Office diende de swoosh zulke handelsmerken in voor “Nike,” “Just Do It,” “Air Jordan,” en “Jumpman” logo’s. Nike had ook vacatures getiteld Virtual Material Designer I, Footwear, en Virtual Material Designer II.

Anderzijds lanceerde Adidas NFT’s en verwierf een stuk virtueel land binnen The Sandbox, een op Ethereum gebaseerde gedecentraliseerde NFT gaming metaverse.

“Als onderdeel van onze ambitie om ideeën te vieren die een nieuw tijdperk van originaliteit definiëren, zijn we aanbeland bij de voorhoede van creativiteit, namelijk de open metaverse,” vertelde Erika Wykes-Sneyd, vice president marketing en communicatie bij Adidas Originals aan Venturebeat.com. “Het is een natuurlijke plaats voor Adidas Originals om binnen te treden: een wilde wereld waar de mogelijkheden werkelijk onbegrensd zijn en waar iedereen zijn origineelste ideeën kan uiten en ervoor beloond wordt.”

Buiten dat heeft de schoenenfabrikant, Nike, ook vacatures geplaatst onder de titels Virtual Material Designer I, Virtual Material Designer II, en Footwear.

Dus Puma stapt in de metaverse. Wanneer Puma de digitale producten en andere winkelartikelen precies officieel zal lanceren is nog niet duidelijk. Puma heeft namelijk nog geen informatie gegeven over de digitale producten die verkocht zullen worden.

https://www.youtube.com/watch?v=ZNgNm4p2KAg

Plaats een reactie