IOTA kondigt nieuw gedecentraliseerd smart contract netwerk Assembly aan voor Web 3 en Metaverse

Een van de grootste cryptocurrency platforms IOTA heeft onlangs een nieuw gedecentraliseerd laag-1 smart contract netwerk geïntroduceerd, Assembly. Het nieuwe Assembly platform van IOTA zal ontwikkelaars de flexibiliteit bieden om hun eigen smart contracts ketens aan te passen en te lanceren. De ontwikkelaars, makers, vroege deelnemers en DAO’s van het Assembly ecosysteem krijgen maar liefst 70 procent van de totale voorraad ASMB-tokens. 

Lancering van Laag 1 smart contract netwerk door IOTA

Volgens de officiële aankondiging zal het Assembly mainnet in 2022 van start gaan als een vertrouwensloze netwerk dat door de IOTA-gemeenschap wordt bestuurd. Het Assembly smart contract netwerk zal ook zijn eigen cryptocurrency ASMB-token hebben.

De open distributie van de ASMB-tokens zal zeer binnenkort beginnen. De eerste airdrop zal naar de IOTA-token houders gaan. Een airdrop is een procedure om gratis cryptomunten of tokens, in een bepaalde verhouding, uit te delen aan bestaande houders van bepaalde cryptovaluta. In dit geval gaat het om ASMB-tokens. Ontwikkelaars, makers, vroege deelnemers en DAO’s van het Assembly ecosysteem krijgen maar liefst 70 procent van de totale voorraad ASMB-tokens.

Assembly wil een van de grootste crypto-ecosystemen worden door onbegrensde mogelijkheden en unieke technische functies voor dApp-ontwikkelaars te bieden. Door een open en door de gemeenschap bestuurd netwerk te bouwen, wil Assembly ook Web 3.0 en Metaverse mainstream brengen.

Over deze ontwikkeling zei Dominik Schiener, mede-oprichter en voorzitter van de IOTA Foundation het volgende in een aankondiging:

“Assemblage is een sleutelonderdeel van onze missie om de gedecentraliseerde economie op te bouwen. Het is een perfecte illustratie van democratische, inclusieve, interoperabele technologie. Het wendt de kracht van de gedecentraliseerde, toestemmingsvrije en gevoelloze Tangle aan om ongeëvenaarde prestaties te leveren en een heel ecosysteem vooruit te helpen.

Met het doel om meer inclusie, samenwerking en empowerment transformeren we nog een facet van het digitale leven en nodigen we zoveel mogelijk mensen uit om met ons mee te doen,” aldus Schiener.

gedecentraliseerd smart contract netwerk Assembly

De architectuur en werking van smart contact netwerk Assembly

Het nieuwe gedecentraliseerde smart contract platform Assembly is een nieuw architectuur die gebaseerd is op het raamwerk van de smart contracts van IOTA. Het maakt gebruik van het IOTA-netwerk als een onveranderlijk vertrouwensanker en een vertrouwensloze brug voor interoperabiliteit tussen smart contracts.

Het zal ook een gedecentraliseerde validatiemarktplaats introduceren. Hier zullen de smart contract chains economisch met elkaar concurreren via hun eigenschappen en vergoedingsschema’s. Het platform zal ook een unieke beloningsstructuur hanteren om validators te stimuleren. De vaste beloningsstructuur bestaat uit een vergoeding in stablecoins en uit een creatieve tokenverdeling van de ASMB-tokens.

Bovendien zal het platform ontwikkelaars ook de flexibiliteit bieden om hun eigen smart contract chains aan te passen en te lanceren. Zo kunnen ontwikkelaars profiteren van de gedeelde veiligheid van het hele netwerk. Verder zal IOTA’s “directed acyclic graph” structuur het parallel uitvoeren van smart contracts vergemakkelijken. Dit verzekert horizontale schaalvergroting van het Assembly platform, terwijl de interoperabiliteit, samenstelbaarheid en veiligheid van het netwerk behouden blijven.

smart contract netwerk Assembly

Krachtige tools voor verdere crypto adoptie

Met deze innovatieve functies biedt Assembly krachtige toolsets aan alle belanghebbenden en neemt daarmee de bestaande barrières van crypto adoptie weg.

In de aankondiging werd verder vermeld dat de gecombineerde kenmerken van Assembly de ontwikkeling van smart contracts in zijn verschillende vormen, waaronder DeFi en NFTs en een open en interoperabele gedecentraliseerde economie zullen creëren.

Assembly moet echter niet beschouwd worden als een Ethereum-killer. Ethereum-killers zijn open-source blockchains die proberen het beter te doen dan Ethereum. Dit doen ze door betere prestaties te leveren op bepaalde zwakke punten van Ethereum.

In plaats van een Ethereum-killer te zijn, is IOTA een platform dat naast Ethereum kan bestaan. Ontwikkelaars die de voorkeur geven aan de Ethereum Virtual Machine (EVM) voor smart contracts kunnen genieten van volledige compatibiliteit met de Assembly infrastructuur.

https://www.youtube.com/watch?v=RO_teEuNuts

Plaats een reactie