Bitcoin miner fabrikant Bitmain sluit miljoenendeal met TeraWulf

BitmainTechnologies Ltd, een van ’s werelds grootste producten van Bitcoin mining rigs, kondigde in een blogpost van afgelopen dinsdag aan dat TeraWulf de nieuwste generatie miners gaat kopen, genaamd de Antminer S19j Pro. De deal omvat 30.000 van de zogenaamde Antiminer S19j pro machines.

De aankooporder is inmiddels ondertekend waarin is overeengekomen dat TeraWulf 30.000 eenheden gaat afnemen. Deze deal gaat dus om vele miljoenen dollars. Bitmain zal de apparaten gespreid leveren aan Terawulf vanaf januari tot juni 2022.

Bitmain is dus niet volledig gestopt met verkopen van mining machines

Het Chinese bedrijf Bitmain is gespecialiseerd in het produceren en verkopen van kant-en-klare mining machines. Een aantal dagen geleden werd nog bekend gemaakt de mining fabrikant de verkoop van mining rigs tijdelijk zou stopzetten.

Vanwege het harde optreden van China en het verbannen van Bitcoin mining, zien we een overloop van de markt qua tweedehands apparatuur. De prijzen van nieuw Bitcoin apparaat is hard gedaald, Dit omdat veel miners zijn gestopt of China hebben verlaten. De tweedehandse apparaten worden momenteel massaal te koop aangeboden.

Bitmain ondervond hier veel last van en om verdere prijsdaling te voorkomen is Bitmain daarom tijdelijk gestopt met de verkoop. Ter verduidelijking het gaat hier puur om de particuliere verkoop.

Maar dat Bitmain niet volledig is gestopt met de verkoop blijkt wel uit de recent gesloten deal met TeraWulf. Het gaat dus om een miljoendeal met TeraWulf, een groot Amerikaanse mining bedrijf dat claimt dat de meerderheid van de door hun gebruikte stroom wordt opgewekt door schone energie.

Bitmain miljoenendeal

Substantiële verhoging mining vermogen bij TeraWulf

Zodra de machines zijn geleverd en worden ingezet zal TeraWulf naar verwachting zijn totale hashrate capaciteit voor het Bitcoin minen verhogen met 3 exahashes per seconde (EH/s). Dit betekent dat de machines in staat zullen zijn om 3 quintiljoen extra berekeningen per seconde uit te voeren. Quintiljoen is een getal gevolgd door 18 nullen.  

Paul Prager, voorzitter en CEO van TeraWulf, zei in de aankondiging dat de overeenkomst met Bitcoin een volgende stap is in het plan van TeraWulf om hun activiteiten snel en efficiënt op te schalen, alles op basis van hun bewezen succesmodel. Hij verwacht dat met de Bitmain mijnwerkers dat TeraWulf de totale hashrate voor mijnbouw aanzienlijk gaat verhogen.

TeraWulf klimaatvriendelijk Bitcoin minen

Door het aanschaffen van de nieuwste generatie miners kan TeraWulf hun inspanningen om klimaatvriendelijk Bitcoin te minen op een industriële schaal nog beter gaan toepassen. TeraWulf is namelijk voornemens om in de VS milieuvriendelijke Bitcoin op industriële schaal te genereren. Dit doet het bedrijf met behulp van meer dan 90% koolstofvrije energie uit kern- en waterkrachtbronnen. 

Du Shisheng, vice-president van de mijnbouwdivisie van Bitmain, gaf commentaar op de visie van TeraWulf en hun recente bestelling.

“De samenwerking met TeraWulf betekent een grote stap voorwaarts in de overgang naar een veerkrachtiger, stabieler en duurzamer mijnbouwplatform”, zei Shisheng in de aankondiging. “We zijn verheugd om onze meest geavanceerde bitcoin-mijnwerkers te leveren, aangezien ze de grootste, meest milieuvriendelijke bitcoin-mijnbouwfaciliteit in Noord-Amerika bouwen.”

Bitmain TeraWulf

Verbetering marktpositie TeraWulf

Door deze uitbreiding van TeraWulf kan het bedrijf op basis van de hashrate capaciteit in de buurt van de tiende grootste bitcoin-mijnbouwoperatie gaan worden. Volgens gegevens van BTC.com komt het Noord-Amerikaanse bedrijf precies achter SBI Crypto’s 3.22 EH/s te staan. En wordt het met de verwachte mijncapaciteit ’s werelds 11e grootste Bitcoin-mijnwerker.

Deze bestelling van 30.000 Antminers volgt op een eerdere aankondiging van TeraWulf, waarin het zijn plannen deelde om een ​​beursgenoteerd bedrijf in de Verenigde Staten te worden. De Bitcoin-mijnwerker verwacht een notering op de Nasdaq-beurs via een fusieovereenkomst met IKONICS Corporation (Nasdaq: IKNX), een beeldtechnologiebedrijf uit Minnesota.

Inmiddels is TeraWulf akkoord gegaan met de fusie met IKONICS, waarvan de aandelen op Nasdaq worden verhandeld. Het gecombineerde bedrijf zal handelen onder het tickersymbool, “WULF.”

Plaats een reactie