Crypto miners vinden nieuw thuis

De adoptie van cryptocurrencies wordt niet door elk land gesteund. Met name de roddels van de afgelopen tijd met betrekking tot de milieu-impact van de Bitcoin hebben de cryptomunt in een negatief daglicht gezet. Er zijn mensen die beweren dat het minen van de Bitcoin ontzettend slecht is voor het milieu. Echter, er zijn ook mensen die beweren dat dit helemaal niet waar is. Een andere reden voor regelgevende instanties om de adoptie van cryptocurrencies tegen te werken is het gedecentraliseerde karakter van deze munten. Door het adopteren van een gedecentraliseerde cryptomunt verliezen overheden de macht over financiële ontwikkelingen in het land.

De Chinese overheid stimuleert de adoptie van de Bitcoin niet. Een paar maanden geleden hebben zij namelijk een wet geaccepteerd waarmee het minen van de Bitcoin in het land verboden werd. Omdat de stroom in bepaalde Chinese gebieden erg goedkoop is, waren er ontzettend veel BTC miners te vinden in het land. De wet ging rond mei 2021 in, waardoor vele BTC en crypto miners gedwongen werden om een nieuwe plek te vinden waar zij BTC konden gaan minen. Maar waar zijn de crypto miners naartoe gegaan?

Crypto miners

Is mining slecht voor China?

Zoals al eerdergenoemd zijn er verschillende redenen die ervoor kunnen zorgen dat regelgevende instanties de adoptie van cryptomunten niet stimuleren. Maar welke reden vormde de motivatie achter het mining verbod in China? En welke gevolgen heeft dit verbod voor de wereld van cryptocurrencies en de economie in het land?

De Chinese overheid heeft laten weten dat het minen van de Bitcoin een te groot aandeel in het energieverbruik in beslag nam. De benodigde elektriciteit werd opgewekt aan de hand van steenkool. Deze methode van elektriciteit-opwekking is niet duurzaam en zorgt voor veel vervuiling. Er zijn ook handelaren en opiniemakers die denken dat er een andere reden schuilgaat achter het Chinese verbod op crypto mining. Zij denken dat het land alle cryptocurrencies probeert te verjagen om de promotie van de digitale yuan te vergroten. De digitale yuan is de cryptocurrency van de Chinese overheid. Het is daarom in het belang van de regelgevende instanties dat deze munt populairder wordt dan bijvoorbeeld de Bitcoin of Ethereum. Maar of dit de echte reden is achter het mining verbod kunnen we niet met zekerheid zeggen.

Het verbod houdt in dat er geen cryptomunten gekocht mogen worden. Ook het beleggen in, handelen in of uitwisselen van cryptomunten is verboden. De uitzondering op deze regel is de digitale yuan. Deze cryptomunt kan zelfs al ingezet worden als betalingsmiddel bij bijvoorbeeld het kopen van een kaartje voor de metro. Het mining verbod in China heeft ervoor gezorgd dat veel crypto mining bedrijven zijn opgeschort. Dit leidde tot een enorme daling in de hash-snelheid. Inmiddels is de hoeveelheid mining in China gedaald met maar liefst 55%.

Crypto miners vinden plek

Waar zijn de crypto miners terecht gekomen?

Het mining verbod in China heeft ervoor gezorgd dat veel crypto miners op zoek zijn gegaan naar nieuwe plekken met goedkope energie. De beste plek voor een crypto miner is op een plaats waar naast goedkope energie ook een overschot aan energie te vinden is. Crypto miners zijn op zoek gegaan naar plekken in landen buiten China om hun mining farms opnieuw op te stellen.

Een deel van de crypto miners is verhuisd naar Noord-Amerika. Dit komt omdat mining in dit gedeelte van de wereld legaal is. Ook zijn er meerdere goedkope en hernieuwbare energiebronnen te vinden in het land. Het aandeel van Noord-Amerika in de wereldwijde BTC mining is de laatste tijd gestegen van 4,1% naar 16,8%.

Niet alle crypto miners zijn ver weg verhuisd. Ook in Kazachstan, een land dat dicht bij China ligt, is het mining aandeel flink gestegen. Het aandeel BTC mining is daar gestegen van 1,4% naar 8,6%. In Kazachstan staan lokale banken toe dat er crypto-rekeningen geopend mogen worden. Dit maakt het land extra aantrekkelijk voor het opstarten van crypto mining activiteiten. Als laatste is ook de energieprijs in Kazachstan erg laag. Voor 1 kilowatt energie betaal je in dit land slechts $0,03.

https://www.youtube.com/watch?v=5i7gsJf6u6Q

Plaats een reactie