Crypto mining in Iran stilgezet om energie te besparen

Iran is een van de meest populaire landen voor de activiteiten rondom Crypto mining in Iran. Het land wil echter gezien de winter intrede heeft gedaan in het land, een flinke hoeveelheid energie gaan besparen. De Iraanse autoriteiten hebben dan ook besloten om geautoriseerde mining activiteiten stop te zetten. Op deze manier wil men het gebruik van brandstoffen in de verschillende energiecentrales van het land verlagen. Maar er zijn meerdere maatregelen afgekondigd.

Zomerverbod crypto mining in Iran

Het is overigens niet voor het eerst dat het land een verbod instelt op crypto mining. Iran is een zeer belangrijke speler in de mining industrie. Zo verzorgt de miningindustrie in het land zo’n 4,5 tot 7 procent van de wereldwijde Bitcoin hashrate. Dit maakt het tot een van de belangrijkste landen op het vlak van de miningindustrie. Iran stelde zoals gezegd dus eerder dit jaar ook al een verbod in. Dit had echter te maken met de zeer hoge temperaturen die het land de afgelopen zomer teisterden.

Het klimaat in Iran kent namelijk veel extremen. Zo zijn de zomers zeer heet en kunnen de winters erg koud zijn en valt er veel sneeuw. Nadat de temperaturen weer waren gedaald, werd in september het zogenaamde zomerverbod dus opgeheven. Heel lang kon de industrie daar echter niet van profiteren.

De Iraanse overheid ziet zich echter nu dus weer genoodzaakt om wederom een verbod in stellen, maar dan om precies de tegenovergestelde reden. Volgens Algemeen directeur van Irans Grid Management Company (Tavanir) Mostafa Rajabi Mashhadi, is het crypto mining in Iran verbod heel noodzakelijk om in deze winterperiode aan de vraag naar energie te kunnen voldoen.

crypto mining in Iran

Vermindering energieverbruik

Het is bij kenners algemeen bekend dat er veel energie wordt gebruikt bij crypto mining. Dit is op dit moment een van de meest gehoorde kritieken op de miningindustrie. Iran is dan ook van mening dat deze energie beter kan worden gebruikt op plaatsen waar dit harder nodig is. Als de energie niet voor het miningsproces wordt gebruikt, kan deze worden gebruikt om bijvoorbeeld de huizen en gebouwen te verwarmen.

Het land wil echter niet alleen bezuinigen op de energie die wordt gebruikt voor crypto mining. Iran wil dat er ook op andere vlakken op het energieverbruik wordt bezuinigd. Een daarvan zijn de vele lantaarnpalen die het land telt.

“Het Iraanse ministerie van Energie heeft al sinds vorige maand diverse maatregelen uitgevaardigd om het verbruik van vloeibare brandstoffen in de verschillende energiecentrales terug te brengen. Een daarvan is het stopzetten van de stroomvoorziening aan de verschillende cryptofarms met licentie, het uitzetten van lantaarnpalen in gebieden waar de risico’s beperkt zijn en een streng toezicht op het energieverbruik” aldus Mashhadi.

Hij voegde hieraan toe dat ook de inwoners van Iran hun verantwoordelijkheid moeten nemen en hun gas- en stroomverbruik drastisch te verminderen. Zo’n 70 procent van alle brandstof wordt momenteel namelijk gebruikt voor de verwarming van de huizen. Dit is in de ogen van het ministerie veel te hoog. Met de maatregelen die nu zijn uitgevaardigd, zou men een besparing van minimaal 40 procent op het energieverbruik moeten realiseren.

crypto mining in Iran pauze

Bestrijding illegale cryptomijnen

Naast dat het Iran veel geautoriseerde cryptomijnen kent, die dus door de Iraanse autoriteiten zijn goedgekeurd, telt het land ook nog altijd veel illegale cryptomijnen. Men is zeer hard bezig om deze mijnen te bestrijden. Enkele weken terug nog maakte het ministerie van energie nog bekend dat er zo’n 222.000 apparaten in beslag waren genomen, die werden gebruikt voor crypto mining.

Iran heeft sinds dat moment ook de nieuwe wetgeving in laten gaan, mede om het illegaal mijnen van crypto tegen te gaan. Voor hoelang het verbod gaat gelden is niet bekend gemaakt. Het zal naar verwachting voor de gehele winter duren.

https://www.youtube.com/watch?v=J5h-KvVcxPo

Plaats een reactie