De crypto ontwikkelingen in Rusland: crypto mining werkzaamheden onder vuur

In Rusland liggen crypto mining werkzaamheden onder vuur. Ten eerste wordt het in Rusland steeds lastiger om toe te treden tot het mining netwerk omdat de prijzen voor mining apparatuur steeds meer stijgen. Tegelijkertijd is crypto mining in het land nog niet eens legaal. Er hangt zelfs een gevangenisstraf boven het hoofd van bepaalde miners in het land.

Crypto mining steeds populairder in Rusland

Een bekende Russische zakenkrant genaamd Kommersant heeft onlangs geregistreerd dat de vraag naar crypto mining apparatuur steeds meer is toegenomen. Zowel gloednieuwe als tweedehands apparatuur is erg gewild in het land. Gekeken naar de zoekopdrachten naar dergelijke machines en het aanbod van dergelijke machines is de vraag meer toegenomen and hat aanbod. De zoekopdrachten op de Russische advetentie-site Avito.ru zijn 14 keer jaar-op-jaar toegenomen, maar het aanbod is maar 13 keer toegenomen.

Wanneer je naar de wet voor marktwerking kijkt dan heeft deze situatie natuurlijk effect op de prijs voor mining apparatuur. Wanneer de vraag naar een bepaald product toeneemt en het aanbod kan deze stijging van de vraag niet bijhouden, dan stijgt de prijs.

Maar waar in Rusland komen al deze crypto mining apparaten dan terecht? Volgens de Kommersant wonen veel Russische miners in de hoofdstad van het land: Moskou. Ook de op één na grootste stad van het land, Sint-Petersburg, is populair onder miners. Andere bestemmingen waar veel crypto miners wonen zijn kraj Krasnodar, de Republiek Tatarstan en de oblast Sverdlovsk.

Maar in Rusland liggen crypto mining werkzaamheden onder vuur. De aanbieders van crypto mining apparaten laten weten dat de stijgende vraag niet bij te houden is waardoor ze haast gedwongen zijn om de prijzen van apparaten te verhogen. Het lijkt volgens de aanbieders alsof de Russische inwoners bereid zijn om elke prijs voor een dergelijk apparaat te betalen. Met name het tekort aan videokaarten maakt dat de groei van crypto mining werkzaamheden onder vuur ligt. De voorspelling is dat tegen het einde van 2023 het tekort volledig ingelopen zal zijn.

crypto mining in China

Potentiële gevangenisstraf legt crypto mining werkzaamheden onder vuur

Dat de Russische overheid minder fan is van de ontwikkelingen binnen de cryptowereld is wel duidelijk. Het reguleren van crypto mining activiteiten in Rusland is een onderwerp dat meerdere keren wordt besproken tijdens de vergaderingen van het parlement. Andrey Lugovoy is een lid van het lagerhuis van het parlement in Rusland.

Onlangs heeft hij miners in het land met een gevangenisstraf bedreigd. Dit komt omdat het aansluiten van mining hardware op het elektriciteitsnet van het land illegaal is. Door deze regel kan eigenlijk zelfs gesteld worden dat het minen van cryptocurrencies in Rusland illegaal is. Immers, zonder een aansluiting op het elektriciteitsnet is minen niet mogelijk.

In Rusland liggen crypto mining werkzaamheden onder vuur. Maar waarom is al het minen eigenlijk niet gewoon legaal? Wanneer crypto mining in Rusland legaal wordt dan moeten miners zich wenden tot het betreffende hulpprogramma voordat de crypto mining apparatuur van stroom kan worden voorzien. Wanneer de toegang wordt geweigerd en het apparaat blijft aangesloten op het elektriciteitsnet, dan is dit in strijd met de regels van de Russische Federatie. En dit kan een gevangenisstraf tot gevolg hebben.

Momenteel is Rusland bezig met het opstellen van een regelgeving rondom de regulering van de cryptomarkt. Aksakov liet weten dat er in december verschillende vergaderingen zijn die de inrichting hebben van een wokshop over de wereld van cryptocurrencies en de mogelijkheden tot regulatie daarvan.

Voor deze workshops is een speciaal rapport geschreven. Dit rapport is gemaakt door de Russische Centrale Bank en haar leden. Het rapport is gericht op de mogelijkheden die deze bank heeft om de wetten en regels uit te breiden zodat deze ook gaan gelden voor de markt en mining van cryptocurrencies in het land.

Hoe het verder gaat met de regelgeving in Rusland en of er daadwerkelijk gevangenisstraffen aan miners uitgedeeld gaan worden is een kwestie van afwachten. Maar dat in Rusland crypto mining werkzaamheden onder vuur liggen is iets wat we met zekerheid kunnen stellen.

https://www.youtube.com/watch?v=6ySVBg-82Hk

Plaats een reactie