Genesis koopt 20.000 Bitcoin miners

De in China gevestigde fabrikant van Bitcoin ASIC-mijnbouwmachines Canaan heeft aangekondigd dat het bedrijf een partnerschap is aangegaan met Genesis Digital Assets. De twee bedrijven hebben nu een deal getekend voor een grote inkooporder. Genesis gaat 20,000 Bitcoin miners kopen van Canaan. Daarnaast heeft Genesis ook de optie om nog eens 180.000 extra Bitcoin miners te kopen van de Chinese Bitcoin miners fabrikant.

Vraag naar Bitcoin miners stijgt

De vraag naar Bitcoin miners stijgt weer. Hoewel na de Chinese maatregelen en het harde optreden tegen het Bitcoin minen de wereld van de Bitcoin miners totaal op zijn kop zette, lijkt het erop dat de rust weer enigszins is teruggekeerd.

Mijnbouwbedrijven zijn vanwege de maatregelen in China uitgeweken naar onder meer de Verenigde Staten en Canada. Sterker nog, zelfs de moeilijkheidsgraad is door de toestand in China een aantal keren naar beneden gesteld. Door de onrust in China hebben Bitcoin mijnbouwbedrijven elders in de wereld de kans gekregen om flink uit te breiden. Dit komt doordat de prijzen van Bitcoin miners over het algemeen nog steeds laag zijn.

In de eerste week van augustus 2021 kocht Marathon 30.000 miners van Bitmain. Canaan verkocht in april 11.760 next-generation A1246 ASIC Avalonminers aan een bedrijf genaamd Mawson Infrastructure Group. Aan het eind van diezelfde maand kocht Genesis Digital Assets voor $93 miljoen aan ASIC’s van Canaan. Half juni onthulde Genesis dat het 10.000 ASIC miners van Canaan had gekocht.

Nu hebben Genesis en Canaan aangekondigd dat de bedrijven een nieuwe overeenkomst hebben gesloten. Volgens de aankondiging op 31 augustus heeft de mijnbouwonderneming Genesis 20.000 Bitcoin-mijnbouwmachines gekocht van de in China gevestigde fabrikant van mining apparatuur. 

20.000 Bitcoin miners

Genesis Digital Assets en Canaan

Genesis Digital Assets, een zeer grote Bitcoin mining bedrijf dat is gevestigd in IJsland,  heeft recent ongeveer 20.000 nieuwe Bitcoin miners aangeschaft. Zo blijkt uit een recent persbericht van Canaan, de leverancier van de Bitcoin miners. Volgens de aankondiging op 31 augustus heeft Genesis 20.000 Bitcoin miners gekocht van de in China gevestigde Canaan.

De twee bedrijven hebben nog een regeling getroffen voor de grootste Bitcoin miners deal tot nu toe. Niet alleen koopt Genesis meer dan 20.000 Bitcoin miners, ook heeft het bedrijf de optie om vervolgens nog eens 180.000 ASIC miners van Canaan te kopen. Als deze deal daadwerkelijk doorgaat, dan is het de grootste Bitcoin miners transactie ooit.

Het is overigens niet de eerste keer dat de twee bedrijven een deal met elkaar sluiten. Eerder dit jaar in april sloten Genesis en Canaan ook al een deal. Genesis Digital verkocht tot voor ongeveer USD 93 miljoen aan miners. Het is momenteel niet bekend wat de waarde is van deze onlangs gesloten deal. Daarnaast weten we ook niet om welk model Bitcoin miner het gaat.

“Sinds we eerder dit jaar het langetermijnpartnerschap met Genesis Digital Assets zijn aangegaan, hebben we verschillende geweldige deals gesloten,” zei Zhang. “Deze order met een optie voor toekomstige grote aankopen verstevigt onze samenwerkingen verder en weerspiegelt het vertrouwen van beide partijen in het vooruitzicht van de cryptocurrency mijnbouwindustrie,” voegde de Canaan CEO eraan toe

Bitcoin miners Genesis

De Bitcoin miners maken gebruik van groene energie

Volgens medeoprichter en voorzitter van Genesis Digital Assets, Abdumalik Mirakhmedov  is deze nieuwe deal een onderdeel van een bredere strategie. Het bedrijf heeft namelijk het plan om uit te breiden in de Verenigde Staten als Noord-Europa. De mining rigs uit deze laatste aankooporder maken deel uit van voortdurende inspanningen van Genesis om hun Bitcoin mijnbouwactiviteiten in Noord-Amerika en de Nordics snel op te schalen.

Genesis vindt het belangrijk om voor het Bitcoin minen gebruik te maken van groene energie. Genesis zich daarom gaan focussen op energie die afkomstig is van hernieuwbare bronnen, zo zei Mirakhmedov in een verklaring. In zowel IJsland als de Verenigde Staten is het ook niet moeilijk om van dergelijke groene energie te worden voorzien.

Ook liet hij weten dat deze niet Bitcoin machines hun capaciteit enorm gaat verhogen terwijl het bedrijf toewerkt naar haar doel om de capaciteit te verhogen naar 1,4 gigawatt tegen het einde van 2023. Genesis is op dit moment al een van ’s werelds grootste mining bedrijven ter wereld. Het is goed voor ongeveer 2,4% van de totale wereldwijde Bticoin hashrate.

https://www.youtube.com/watch?v=F6SOHJOElIE

Plaats een reactie