BTC ontwikkelaar dringt aan op NFT-ontwikkeling op het Bitcoin netwerk

Bitcoin is als valuta de onbetwiste leider in de crypto-industrie, maar als het om NFT gaat, zijn er in principe andere platforms die geschikter zijn dan Bitcoin. Wat velen tijdens al deze rage echter lijken te vergeten is de afwezigheid van Bitcoin in de industrie. Een BTC ontwikkelaar kwam onlangs met een onwaarschijnlijk use case, want deze BTC ontwikkelaar dringt aan op NFT-ontwikkeling op het netwerk van Bitcoin.

Bitcoin ontwikkelaar wil meer NFT-ontwikkeling op BTC-netwerk

De NFT-manie die eerder dit jaar de cryptocurrency industrie overspoelde vertoont geen tekenen dat ze snel zal stoppen. Interessant is dat juist deze NFT-sector ervoor zorgde dat hordes nieuwe gebruikers aan boord van de crypto-ruimte kwamen. Het leidde ook tot de groei van verschillende rivaliserende blockchains, zoals Solana, die wedijveren om Ethereum’s toppositie in de NFT spelen. Vreemd genoeg blijft Bitcoin angstvallig stil als het gaat om NFT-ontwikkelingen op het Bitcoin netwerk. 

Via een lange zogenaamde thread op Twitter uitte een Bitcoin ontwikkelaar, genaamd Dennis zijn ongenoegen over de beruchte eigenaar van het dark web netwerk Silk Road, Ross Ulbricht. Hij deelde zijn ongenoegen over het feit dat deze ervoor koos Ethereum te gebruiken om NFTs vrij te geven als middel om zijn vrijlating uit de gevangenis te financieren.

NFTs is oorspronkelijk een concept van Bitcoin. Helaas slaagde het Bitcoin team er niet in de functionaliteit uit te bouwen. Hoewel het Bitcoin netwerk zelf smart contract functionaliteit ontbeert, maken Layer-2 roll-ups zoals het Lightning Network en Stacks het mogelijk dat NFTs door de Bitcoin blockchain beveiligd worden.

NFT ontwikkelingen Bitcoin

Waarom blijft Bitcoin achter wat betreft de NFT-mogelijkheden op het netwerk?

Dennis gelooft dat de NFT-ontwikkelingen achterblijven omdat de waarde van Bitcoin uitsluitend als digitaal goud wordt gezien. Een andere reden achter het uitblijven van de NFT-ontwikkelingen op het Bitcoin netwerk zijn volgens hem de lage financiële stimulansen die ontwikkelaars ontvangen. Zeker in vergelijking met degenen die op Ethereum en andere dergelijke netwerken bouwen.

Hij merkte verder op dat degenen die hun BTC inruilen voor ETH in een poging mee te doen aan deze manie niet beseffen dat de verdiensten van Bitcoin niet “overgezet kunnen worden naar een andere keten”.  Verder liet Dennis weten dat het Bitcoin netwerk zeer veerkrachtig is en dat de NFT-ontwikkelingen op BTC-netwerk de keten op geen enkele manier verstoort.

NFT ontwikkeling

Stacks probeert NFT-ontwikkeling naar het Bitcoin netwerk te brengen

Het kan niet zo zijn dat andere platforms geschikter zijn voor NFT dan Bitcoin. Dit is iets wat ze bij Stacks willen veranderen en ze worden er steeds beter in. Stacks is een gedecentraliseerd, open-source netwerk is, gebouwd op Bitcoin, en dat Bitcoin’s mogelijkheden als programmeerbare basislaag wil uitbreiden.

Stacks gebruikt het Bitcoin netwerk als een beveiligingslaag voor slimme contracten op zijn eigen platform. Alles op Stacks is uiteindelijk verbonden met Bitcoin. Stacks’ slimme contract platform heeft ook een eigen token, waarmee DeFi, gedecentraliseerde toepassingen en NFT’s op Bitcoin kunnen draaien.

Het wordt nu steeds populairder, want het token is gestegen van ongeveer 0,37 euro in begin 2021 tot 1,90 euro. Goede opbrengsten, dit is vooral te danken aan de groeiende populariteit van Stacks.

De Stacks NFT marktplaats is vrij nieuw, maar heeft al miljoenen aan handelsvolume, waarbij de eigen cryptocurrency STX nieuw terrein wint op de rug van de toenemende vraag. Het platform heeft een aantal bestaande projecten, zoals Sathoshibles en Bitcoin Birds, terwijl er nog veel meer in de pijplijn zitten.

Trouwens, het is niet zo dat er nog nooit een getokeniseerde digitale activa is aangeboden vanuit Bitcoin. Het is interessant op te merken dat enkele van de eerste getoken digitale activa al in 2012 geslagen en verkocht werden op Counterparty, een Bitcoin protocol van derden, ruim voordat Ethereum geboren was.

https://www.youtube.com/watch?v=w3HEy3jigcc

Plaats een reactie