Verdere ontwikkeling van de NFT wereld door Hololoot en 3Space Art

Hololoot is een platform dat werkt met behulp van Augmented Reality (AR). Het platform heeft op 7 december 2021 aangekondigd dat het samen gaat werken met Enjin om zo de NFT adoptie te laten toenemen. Ook de lancering van het NFT platform van 3Space Art laat zien dat er aan de weg wordt getimmerd voor een verdere ontwikkeling van de NFT wereld.

Een verdere ontwikkeling van de NFT wereld door Hololoot

Een samenwerking tussen Hololoot en Enjin is een positieve ontwikkeling voor beide bedrijven. De samenwerking kan ook de algehele ontwikkeling en populariteit van de NFT wereld verbeteren. Onlangs is de samenwerking bekend gemaakt via een aankondiging van Hololoot. Het platform liet weten dat zij Enjin aangesteld hadden als kerntechnologiepartner. Door deze samenwerking kan Hololoot gebruik maken van de goed ontwikkelde NFT tools van Enjin binnen zijn eigen AR NFT marktplaats. Met behulp van deze technologie is het bedrijf in staat om speciale blockchains te bouwen voor NFT’s. Deze kunnen met behulp van de Enjin en Efinity technologie gebouwd worden op Polkadot.

De samenwerking komt ook gebruikers van Hololoot ten goede. Dankzij de samenwerking en de mogelijkheid tot speciale blockchains kunnen gebruikers snel en makkelijk simpele 3D modellen maken. Deze kunnen ze vervolgens met behulp van de Hololoot app slaan. De onderliggende Efinity software die wordt gebruikt om dit mogelijk te maken is gebruikersvriendelijk, snel en niet prijzig.

Momenteel zijn er al meer dan 1 miljard AR-ready apparaten in gebruik. Hololoot wil deze apparaten verbinden met de metaverse en de toegankelijke AR technologie. Dankzij de AR technologie is er namelijk een verdere ontwikkeling van de NFT wereld mogelijk. Uiteindelijk zal vrijwel elke moderne mobiele telefoon geschikt zijn om gebruikt te worden als AR apparaat. Deze toegankelijkheid van AR technologie in de toekomst is voor Hololoot ook het hoofdargument tegen concurrenten zoals Virtual Reality headsetfabrikanten.

Hololoot

3Space Art kondigt nieuw NFT platform aan

Maar Hololoot is niet het enige platform dat werkt aan een verdere ontwikkeling van de NFT wereld. Op 7 december 2021 heeft ook 3Space Art een aankondiging gedaan. In deze aankondiging maakte het bedrijf bekend dat zij een nieuw NFT platform gaan lanceren. Dit platform is volgens hen baanbrekend en kan overal ter wereld gebruikt worden om de echte wereld en de wereld van NFT kunst te verbinden. Het nieuwe platform maakt het namelijk mogelijk om digitale kunst in fysieke ruimtes te plaatsen.

De afgelopen jaren is de populariteit van niet-fungibele tokens (NFT’s) ontzettend gestegen. Hierdoor nam ook de vraag naar deze vorm van crypto enorm toe. Steeds meer nieuwe NFT kunstenaars betraden de markt. Een verdere ontwikkeling van de NFT wereld vond plaats. De digitale kunstruimte kent inmiddels een ontelbaar verschillende, en vooral ook unieke, werken van diverse kunstenaars. De kunst wordt bekeken door diverse online communities. Echter, als de kunst met behulp van het 3Space Art ook fysiek tentoongesteld kan worden dan is de kans dat de wereld van NFT’s ook regelmatig bezoek zal ontvangen van ‘offline kunstaanbidders’.

Maar hoe is het mogelijk om de brug tussen de online kunstwereld en de offline kunstwereld te bouwen? Dit doet 3Space Art met een aantal zorgvuldig gekozen en goed passende kanalen. De NFT kunst kan via deze kanalen fysiek getoond worden tijdens bijvoorbeeld evenementen of tentoonstellingen. De hoofdcomponenten van het nieuwe NFT platform zullen bestaan uit de NFT marktplaats, de Art Pool en de offline tentoonstellingen zelf.

Naast het toevoegen van NFT’s aan offline tentoonstellingen werkt 3Space Art ook aan andere manieren om de verdere ontwikkeling van de NFT wereld te stimuleren. Het bedrijf is bijvoorbeeld aan het werken aan NFT-displayframes voor galeries, afdelingen en/of bedrijfskantoren.

Immers, digitale kunst is steeds populairder geworden en ook de emotionele aantrekkingskracht van deze kunstvorm is gegroeid. Wanneer de digitale kunst vanuit de Art Pool getoond kan worden op een NFT-displayframe dan geeft dit NFT kunstenaars ook een breder publiek om zich op te oriënteren en hun vakgebied verder te ontwikkelen. Op deze manier zal NFT kunst naast een rol op offline tentoonstellingen ook een rol kunnen gaan spelen in het alledaagse offline leven.

https://www.youtube.com/watch?v=tkO72jqWYx8

Plaats een reactie