Meta rolt Instagram NFT integratie uit in meer dan 100 landen

Techgigant Meta heeft zijn Instagram NFT integratie initiatief aangekondigd op ondersteunde blockchains zoals Flow, Ethereum, en Polygon. Meta Platforms is begonnen met het bieden van NFT (Non-Fungible Token) ondersteuning op Instagram in meer dan 100 landen.

Uitrol Instagram NFT integratie

Het tech conglomeraat onthulde zijn uitbreidingsstrategie voor digitale activa aanvankelijk al in mei. Gisteren bevestigde Meta uiteindelijk de officiële uitrol van de Instagram NFT integratie.

Verder onthulde een donderdag bijgewerkte Meta newsroom post dat het Instagram-NFT initiatief van het bedrijf zich over vier regio’s uitstrekt. Het zijn Afrika, het Aziatisch-Pacifisch gebied, het Midden-Oosten, en Noord- en Zuid-Amerika.

Het nieuwe initiatief zal gebruikers in staat stellen digitale verzamelobjecten te posten die op de Flow blockchain geslagen zijn. Het zal ook ondersteuning bevatten voor wallet-verbindingen zoals Coinbase Wallet en Dapper.

Instagram NFT Integratie

Verdere kijk op Meta Instagram NFT integratie

In zijn bijgewerkte post legt Meta uit dat het posten of delen van een digitale collectible op Instagram geen kosten met zich mee zal brengen. In plaats daarvan hoeven gebruikers alleen hun digitale portemonnee met Instagram te verbinden om te beginnen met het posten van NFT’s. Verder zijn, naast Flow, andere ondersteunde blockchains momenteel Ethereum en Polygon.

Meta benadrukt de opkomende populariteit van NFT’s over een breed spectrum als inspiratie voor zijn nieuwste initiatief op het gebied van de Meta Instagram NFT integratie. Het multinationale techbedrijf stelt ook dat deze digitale activa mogelijkheden bieden om geld te verdienen.

Zoals Meta het stelt: “Makers gebruiken nieuwe technologieën zoals NFT’s om meer controle te krijgen over hun werk, hun relatie met hun fans, en hoe ze geld kunnen verdienen.” Ook verklaarde de Facebook moeder dat ze bij Meta verder kijken naar wat ontwikkelaars al doen via onze technologieën om de ervaring te verbeteren, hen te helpen meer mogelijkheden tot geld verdienen te creëren. Dit alles om NFTs naar een breder publiek te brengen.

Terwijl de Instagram NFT integratie uitrol voortgaat, verklaarde Meta dat het aanwijzingen zal blijven opvolgen van zijn bredere gemeenschap van belanghebbenden. Het techbedrijf zinspeelde ook op plannen om een regeling voor digitale verzamelobjecten op Facebook uit te rollen. Verder is Meta van plan om gebruikers in staat te stellen hun digitale verzamelobjecten als AR-stickers in Instagram Stories te tonen en te delen.

Na de aankondiging van het Meta Instagram NFT integratie ging de prijs van Flow blockchain’s native token, FLOW, omhoog. Interessant is dat FLOW op 4 augustus met 44% omhoogschoot om te handelen op $2.76 per token. De laatste prijsbeweging brengt de 30-daagse stijging van het digitale token op bijna 72%.

NFT toegankelijk maken voor iedereen

Meta zei in haar officiële post ook dat het probeert “diverse stemmen kracht bij te zetten” en gemakkelijke NFT toegang te bieden aan “ondervertegenwoordigde groepen”. Het bedrijf zei dat het de NFT ruimte een stuk inclusiever zal maken door de toegankelijkheid te verbeteren en de instapdrempel te verlagen. Meta zal dit alles doen en er tegelijk voortdurend voor zorgen dat Instagram een “veilige en plezierige” plek is voor alle gebruikers.

Flow, gemaakt door Dapper Labs, heeft enkele opmerkelijke NFT projecten onder de paraplu van zijn maker. Daartoe behoren NBA Top Shot, NFL All Day, en ook UFC Strike. Buiten deze fungeert de blockchain ook als een open protocol voor verscheidene andere projecten van derden. Daartoe behoren avatar maker Genies en Zigazoo, een verzamel-app voor kinderen.

NFT neemt steeds mee toe in populariteit

NFT’s in het algemeen zijn zeer geliefd sinds de markt in 2021 voor het eerst in populariteit explodeerde, en $ 25 miljard aan handelsvolume genereerde. In 2022 heeft de markt de $20 miljard in omzet al overschreden. En dit terwijl we pas halverwege het jaar zijn. Het kan zijn dat de totale NFT omzet aan het eind van het jaar meer dan $50 miljard zal zijn.

Plaats een reactie