NFT en metaverse tokens kelderen vanwege bearish sentiment

Eind vorig jaar zagen we de hype rond verschillende niet-fungibele token (NFT) en metaverse token projecten sterk toenemen. Dit leidde ertoe dat de koersen van cryptocurrencies zoals Decentraland (MANA), The Sandbox (SAND), Axie Infinity (AXS), Gala (GALA) net zo sterk stegen. Die hype ging gepaard met het feit dat Facebook zijn bedrijfsnaam veranderde in Meta. Op dit moment zijn de koersen van deze cryptocurrencies echter ver onder hun all-time highs. Helaas geldt dat momenteel voor de meeste crypto’s en wordt het veroorzaakt door de huidige zeer onzekere macro-economische toestanden.

Niet de beste dagen voor NFT en metaverse tokens

Vandaag is niet een van de beste dagen voor metaverse en Non-Fungible Tokens (NFT) gerelateerde digitale tokens, want de meeste handelen in het rood. Terwijl ApeCoin (APE) met 6,46% daalt tot $7,58, daalt Decentraland (MANA) met 9,18% tot $1,03, zag Axie Infinity (AXS) zijn prijs verder dalen met nog eens 8,55% tot $21,03 en dook The Sandbox (SAND) met 9,45% tot $1,29 volgens gegevens van CoinMarketCap.

De bearish outlook die de NFT en metaverse tokens overspoelt is allemaal een weerspiegeling van het algemene negatieve sentiment in het bredere crypto-ecosysteem. Onder aanvoering van Bitcoin (BTC) is de waarde met 3,89% gedaald tot $29.354,64, en de gecombineerde crypto marktkapitalisatie is met 3,85% gedaald tot $1,26 biljoen.

Het verschil tussen Bitcoin en een paar Layer-1 blockchain tokens in vergelijking met NFT en metaverse munten is dat de laatste een unieke reeks nutsvoorzieningen brandmerken die hun vraag voortdurend zullen aanjagen. Op dit moment worden de vooruitzichten van de munten en de daaropvolgende prijswaardering gekelderd omdat er over de hele linie een aanzienlijke daling van de vraag is.

NFT en Metaverse tokens

Blik op NFT en metaverse tokens markt

De meeste NFT en metaverse tokens begonnen op een zeer hoge bullish noot. Dit omdat gebruikers verbaasd waren over de manier waarop elk van de protocollen’ bij de lancering de mainstream adoptie van NFT’s en gaming trachtte aan te jagen.

The Sandbox bijvoorbeeld is een virtuele vastgoedwereld waar gebruikers percelen grond als NFT’s kopen. Hoewel een aantal grote multinationale merken, waaronder HSBC, op de Sandbox metaverse geland zijn, heeft het platform grote moeite om klanten of NFT-houders vast te houden.

Uit gegevens blijkt dat de verkoop van land op de Sandbox in Q1 2022 met 54% is gedaald ten opzichte van Q4 2021. Uit gegevens van Messari blijkt dat het platform slechts 7% retentie heeft, dat wil zeggen, landeigenaren die na een jaar na aankoop nog steeds in het bezit zijn van hun bezit. Ongeveer 10% verkoopt hun Sandbox eigendommen na een maand na aankoop en slechts 72% claimt eigendom na de eerste 3 maanden.

De lastige situatie van Axie Infinity wordt gekenmerkt of beïnvloed door vele factoren buiten de algemene inzinking van de markt. De hack van de Ronin Brug van het platform heeft de afgelopen weken een zeer negatieve tol geëist van de startup en de inkomsten uit het gebruik van het spelplatform zijn immens gedaald.

Volgens gegevens van Nansen registreert Axie Infinity nu nog maar $5.500 aan dagelijkse inkomsten uit fok- en marktplaatsvergoedingen, een daling van 99% ten opzichte van de all-time highs van $17,5 miljoen per dag die in augustus 2021 werden geregistreerd.

Uit gegevens van Google Trends blijkt echter dat de belangstelling voor metaverse tokens en NFT ook in 2022 snel keldert. Volgens Google nam het aantal zoekopdrachten naar metaverse medio oktober 2021 extreem snel toe. Het aantal zoekopdrachten naar metaverse bleef de rest van 2021 relatief hoog. Maar sinds begin februari 2022 begon de belangstelling hard af te nemen.

Het aantal zoekopdrachten naar NFT’s begon in de zomer van 2021 gestaag toe te nemen en bereikte pas eind januari een hoogtepunt. Sindsdien is de belangstelling voor NFT echter ook hard gekelderd. Het aantal zoekopdrachten voor Web3 piekte eind december, maar daalt momenteel niet zo snel.

Deze onsamenhangende betrokkenheid bij de idealen van de NFT en metaverse tokens zijn een overheersende oorzaak geweest van de recente prijsdalingen. Tenzij de sentimenten over de hele linie worden veranderd, kan dit de reserve en waardering van deze tokens voortdurend uitputten.

Plaats een reactie