Mexico opent eerste metaverse winkelcentrum ter wereld

De metaverse is booming en verschillende bedrijven proberen hier winsten uit te behalen. Mexico staat zeer open voor crypto en Web3 en heeft nu het allereerste metaverse winkelcentrum gelanceerd voor het grote publiek.

Mexico opent eerste metaverse winkelcentrum

Mexico is het eerste land ter wereld dat een metaverse winkelcentrum lanceert. Het winkelcentrum is ontworpen door een Mexicaanse ondernemer onder de naam Island Shopping Mall. Het winkelcentrum is sinds deze week geopend met 80 verschillende merken.

Een aantal van deze merken, waaronder bekende namen als Momiji, Pai Pai en Victoria’s Secret, gaan gebruik maken van de virtuele ervaring. Andere bevestigde namen bij de lancering zijn Bath & Body Works, LA Colors, GOC, Biso, Golden en LA Girl.

Verder wordt gemeld dat de ondernemers van het metaverse winkelcentrum partnerschappen hebben aangekondigd met andere merken. Deze omvatten kleding zwaargewichten Adidas, Nike, Puma, Guess, Levi’s, Bershka en consumentenelektronica gigant Apple.

Elk bevestigd merk in de Island Shopping Mall zal worden onderverdeeld in categorieën met een speciale hal voor “opkomende merken”. Bovendien zullen de bevestigde merken in privé- of gemeenschappelijke ruimtes werken. Verder willen de ontwikkelaars van het metaverse-initiatief nog 800 merken op het platform toelaten.

Waarom zouden winkelcentra de metaverse gebruiken?

In de metaverse hebben winkelcentra verschillende voordelen. Eén daarvan is dat ze zoveel winkels kunnen herbergen als de ontwikkelaars willen. Een Mexicaanse zakenman wilde met Island Shopping Mall het eerste metaverse winkelcentrum van Mexico creëren.

Gebruikers van beide platforms kunnen nu de shopping mall applicatie downloaden om te profiteren van een meeslepende ervaring via “een eilandparadijs om online plezier te hebben,” aldus de lokale mediasite Cultura Empresarial. Via deze nieuwe virtuele wereld kunnen gebruikers online aankopen doen en munten en edelstenen verdienen die kunnen worden ingewisseld voor goederen of coupons in verschillende winkelcentra verspreid over het eiland.

Mexico Metaverse Shopping Island toegankelijk via apparaten met Android of iOS

Het nieuwe Mexicaanse metaverse winkeleiland is toegankelijk via een app op mobiele apparaten die de App Store of Google Play ondersteunen. Volgens lokale media Cultura Empiresarial krijgen gebruikers toegang tot deze meeslepende virtuele ervaring door de app te downloaden.

Naast online winkelen zullen gebruikers die interactie hebben met het pas opgerichte Mexicaanse metaverse winkelplatform ook edelstenen en munten kunnen verdienen. Deze munten kunnen naar verluidt worden ingewisseld voor andere extraatjes, waaronder kortingsbonnen of producten, op verschillende winkellocaties verspreid over de meeslepende wereld.

Om deze functie mogelijk te maken, zeiden de mensen achter Mexico’s Island Shopping Mall dat ze samenwerkten met “The Savings Group Limited”, een Brits bedrijf gespecialiseerd in kortingsbonnen.

Sommige van de eerste deelnemers aan Island Shopping Mall zijn geen vreemden voor de metaverse. Apple ontwikkelt bijvoorbeeld zijn eigen hardware om de metaverse-ervaring te benutten. Ondertussen heeft Nike ook een succesvolle commerciële Non-Fungible Token (NFT) regeling en een bredere metaverse strategie. Daarnaast heeft ook Denimwearbedrijf Guess een metaverse winkel geopend.

Mexico crypto populariteit in snelle stijging

De Island Shopping Mall weerspiegelt Mexico’s exploderende populariteit van crypto- en Web3-elementen. Volgens een recent rapport van vergelijkingswebsite Hellosafe heeft Mexico de grootste metaverse-markt in Latijns-Amerika.

In een periode van economische onzekerheid, gekenmerkt door stijgende inflatie, wenden meer Mexicanen zich tot digitale valuta als toevlucht, om hun winstkansen te maximaliseren. Momenteel hebben meer dan 13.000 beleggers hun geld geïnvesteerd in metaverse bedrijven.

Vorige maand vond in het land een metaverse-specifiek bootcamp plaats waar de aanwezigen training kregen over verschillende verwante bedrijfsmodellen. Deze omvatten de promotie en adoptie van crypto, evenals lezingen en tentoonstellingen met augmented en virtual reality technologie.

Volgens Hellosafe zal de metaverse-markt de komende acht jaar met 670% toenemen. Verder stellen rapporten dat de wereldwijde marktwaarde van de metaverse dit jaar bijna 650 miljard dollar zal bereiken.

Plaats een reactie