MonkeyLeague gaat in 2022 samenwerken met AC Milan op NFT Gaming

AC Milan wordt de eerste voetbalclub die gaat samenwerken met MonkeyLeague op NFT Gaming. MonkeyLeague is van plan zijn eerste MonkeyPlayer NFT fokseizoen te lanceren in samenwerking met AC Milan.

MonkeyLeague werkt samen met AC Milan

De Italiaanse profvoetbalclub AC Milan is een samenwerking aangegaan met het op strategie gebaseerde esports spel MonkeyLeague op het gebied van NFT gaming. De voetbalclub kondigde zijn nieuwe samenwerking met het Web3 voetbalspel aan. AC Milan liet in de aankondiging weten dat MonkeyLeague zijn NFT Gaming Partner is geworden.

Het voetbalspel bevindt zich op de Solana blockchain en het stelt gebruikers in staat hun eigen dreamteam te ontwikkelen en te beheren. Spelers bouwen een team van minstens zes Money Player NFT’s, inclusief spits, middenvelder, verdediger en keeper. Dit team speelt vervolgens tegen echte spelers en komt in de competitierangen, net als in echte voetbalwedstrijden. Spelers gebruiken de in-game valuta MonkeyBucks en in-game activa die zelfs buiten het spel beschikbaar zijn.

De overeenkomst tussen MonkeyLeague en AC Milan over NFT gaming maakt deel uit van de missie van het voetbalspel om Web2 met Web3 te verbinden. Anderzijds grijpt de voetbalclub ook de kans om een unieke digitale ervaring voor zijn fans te creëren en tegelijkertijd zijn Web 3 initiatief uit te breiden. Met deze ontwikkeling krijgen de fans van Milan meer toegang tot en een nauwere band met hun interessante club.

MonkeyLeague

MonkeyLeague en AC Milan partner

AC Milan benadrukte de verwachtingen van haar “nieuwe brede, strategische en ontwerp” samenwerking met MonkeyLeague. Volgens de overeenkomst zal de joint venture exclusieve NFT spelactiva en wearables met het Rossoneri-merk creëren.

De Web3 voetbalwedstrijd en de Italiaanse kampioenen zullen samenwerken om een nieuwe collectie NFT-spellen van het merk AC Milan uit te brengen. Deze omvatten MonkeyPlayers, skins en stadions. De eerste en exclusieve collectie zal worden geveild op de NFT marktplaats MagicEden, en de hoogste bieders zullen de NFT’s winnen. De samenwerking zal verder leiden tot co-marketing evenementen, speciale speltoernooien en meer diverse initiatieven die spelers spannend zouden vinden.

De chief revenue officer van AC Milan, Casper Stylsvig, merkte op: “We zijn verheugd om deze samenwerking met MonkeyLeague af te trappen, een samenwerking waarmee we onze positionering op het gebied van digitale innovatie kunnen versterken. We zijn er bijzonder trots op dat we de eerste voetbalclub zijn die samenwerkt met MonkeyLeague, waarmee we dit spel naar onze supporters over de hele wereld brengen en hen een nieuwe innovatieve manier bieden om zich met hun favoriete team bezig te houden.”

Verder is MonkeyLeague van plan om in samenwerking met AC Milan het eerste MonkeyPlayer NFT seizoen te lanceren. Er zouden meer NFT’s komen, zoals in-game stadions. MonkeyLeague zal ook genieten van AC Milan die enkele spraakmakende esports-toernooien sponsort. Het hoofd marketing & partnerships van het esports spel, Oren Langberg, gaf als commentaar:

“Samenwerken met kampioenen als AC Milan, een absoluut iconische club in de hele voetbalgeschiedenis, is opnieuw een bewijs van wat we aan het bouwen zijn en waar we naartoe gaan als spel en als gamestudio. Het is ook een belangrijke stap in onze plannen om de Web2 en Web3 werelden te overbruggen.”

Over MonkeyLeague

MonkeyLeague is een op Solana gebaseerde, volgende generatie e-sports metaverse. Het combineert hoogwaardige multiplayer games met blockchain technologie, NFT’s, en gedecentraliseerde financiën om een turn-based voetbalspel te maken dat makkelijk te leren is, maar moeilijk te beheersen.

MonkeyLeague is een combinatie van FIFA Street en Final Fantasy. Het spel is gemaakt met de Unity game engine en kan in de toekomst zowel op desktops als op mobiel gespeeld worden.

MonkeyBucks (MBS), is het in-game geld van de MonkeyLeague. Er zijn zes verschillende manieren om MonkeyBucks te verkrijgen, met een totale hoeveelheid van één miljard. Het is mogelijk om ze te kopen op de ondersteunde gedecentraliseerde beurzen van het spel. Spelers kunnen ze verdienen door deel te nemen aan wedstrijden, taken te voltooien, schatkisten te openen, stadionwedstrijden te organiseren, of gewoon door naar het spel te kijken.

Gamers kunnen MBS gebruiken om verbruiksvoorwerpen te kopen in de winkel van MonkeyLeague of om meer Monkeys te fokken, afhankelijk van hun ervaringsniveau. Bovendien zijn deze transacties cruciaal voor het platform, omdat al het geld dat met deze activiteiten wordt gegenereerd opnieuw wordt geïnvesteerd in de schatkist van het spel, waardoor de levensvatbaarheid en duurzaamheid van het ecosysteem op de lange termijn wordt gewaarborgd.

Welke clubs zullen volgen?

AC Milan is dus de eerste club die gaat samenwerken met MonkeyPlayer. Het is nu de vraag welke voetbalclub AC Milan in de voetsporen zijn volgen. Houd daarom Bitcoinstart.nl in de gaten de komende tijd.  

Plaats een reactie