OneFootball haalt $300 miljoen binnen om NFT’s en Web3 te integreren in voetbalwereld

OneFootball heeft $300 miljoen binnengehaald in een Series D-financiering om NFTs en Web3 te integreren in Football World. De fondsenwerving werd geleid door baanbrekend blockchainfonds en incubator Liberty City Ventures. De nieuwe joint venture zal de voortdurende expansie ondersteunen. OneFootball is een grote speler en heeft meer dan 100 miljoen maandelijkse actieve gebruikers die genieten van zijn gevarieerde voetbalcontent.

OneFootball haalt $300 miljoen op

Het Duitse voetbalmediabedrijf OneFootball heeft 300 miljoen dollar vergaard in een Serie D-financieringsronde onder leiding van blockchain venture capital-fonds en incubator Liberty City Ventures. Bij de aankondiging van de Serie D-financiering op 28 april, noemde het bedrijf Animoca Brands en Quiet Capital als deelnemers aan de ronde. Anderen zijn Dapper Labs, Senator Investment Group, Alsara Investment Group, DAH Beteiligungs GmbH en RIT Capital Partners.

Het bedrijf zei dat het opgehaalde geld zal worden gebruikt voor de uitbreiding van het bedrijf. Het bedrijf is ook van plan te investeren in OneFootball Labs en in web3-bedrijven. OneFootball wil massale adoptie van blockchain-technologie in het voetbal teweegbrengen door het aanbieden van betaalbare, unieke en toegankelijke fan-ervaringen. Daartoe is de voetbalmedia gigant een nieuwe samenwerking aangegaan met Animoca Brands en Liberty City Ventures.

OneFootball heeft meer dan 100 miljoen maandelijks actieve gebruikers die genieten van zijn gevarieerde voetbalcontent. Het mediabedrijf levert content van honderden competities over de hele wereld. Vorig jaar was het bedrijf goed voor meer dan 15.000 live streams, waarvoor gebruikers per view moeten betalen.

OneFootball 300 miljoen

OneFootball wil meer gebruik gaan maken van blockchain technologie

Verder zei het voetbalmediabedrijf dat OneFootball Labs “clubs, federaties en spelers in staat zal stellen om digitale activa en digitale fan ervaringen uit te brengen op basis van blockchain-technologie.” De digitale verzamelobjecten zullen beschikbaar zijn tegen verschillende prijzen. De fans kunnen de digitale verzamelobjecten kopen met een creditcard.

Naarmate de samenwerking intensiveert, zal Animoca Brands executive chairman Yat Siu toetreden tot het bestuur van het bedrijf en OneFootball Labs. Volgens Siu heeft Animoca Brands de evolutie van NFT’s in de loop der tijd met trots gesteund. Hij verwees naar de integratie van NFT’s in de sportindustrie, die digitale ervaringen voor fans mogelijk maakt.

Blij met de Series D-financiering, zei de oprichter en CEO:
“OneFootball zal tientallen miljoenen voetbalsupporters van Web2 naar Web3 brengen, met behoud van datgene waar ons platform op gebouwd is: een toewijding aan de echte fan. Wij geloven dat de toekomst van voetbal, weg van de tribunes en buiten het veld, gedecentraliseerd zal zijn en gebouwd op Web3, waarbij het eigendom van data en digitale activa teruggegeven wordt aan de fans.

Murtaza Akbar, een managing partner bij de belangrijkste deelnemer aan de Serie D-financiering, Liberty City Ventures, gaf ook commentaar. Akbar zei dat LCV populair is voor het financieel ondersteunen van bedrijven die het Web3-ecosysteem creëren. De executive merkte op dat het bedrijf verheugd is om zo’n stap in de voetbalwereld te zetten.

De mede-oprichter van Dapper Labs, Mik Naayem, toonde zich eveneens verheugd met de investering. Naayem verwees naar de overeenkomst als het brengen van de “grootste sport ter wereld naar ons groeiende Flow ecosysteem.”

OneFootball haalt 300M op

Reacties van andere partners

Fred Wilson, Mede-oprichter en Managing Partner, Union Square Ventures, zei: “Als lange tijd investeerder en supporter van OneFootball zagen we al vroeg in dat OneFootball de manier waarop fans met hun favoriete teams en clubs omgaan veranderde, door voorop te blijven lopen met nieuwe technologie om voetbalfandom te ontsluiten. OneFootball Labs is de volgende stap op die weg, waarbij we Web3 gebruiken als platform voor innovatie en samenwerken met de besten in de branche om wederzijds voordelige digitale ervaringen te creëren voor voetbalfans en de industrie.”

Alphonso Davies, speler bij FC Bayern München, zei: “Ik ben een groot voorstander van alles wat me op een zinvolle manier dichter bij de fans brengt, en ik heb een aantal spannende plannen met OneFootball om in de komende weken en maanden te delen. Met OneFootball Labs en NFT’s wilde ik deel uitmaken van iets anders dat ons in staat stelt contact te maken met supporters, terwijl we het hen mogelijk maken een deel van hun voetbalervaring in eigendom te nemen op een manier die nog nooit eerder gedaan is.”

Hij ging verder door te zeggen: “Ik weet dat er miljoenen voetbalfans zijn die elke dag bij het bedrijf inchecken, dus het voelde aan als de perfecte partner om nieuwe digitale ervaringen te creëren waar de gemeenschap van zal houden. Mijn eerste dropping komt binnenkort en ik kan niet wachten om te zien hoe de fans zullen reageren.”

Plaats een reactie