OpenSea ontkent beschuldigingen rondom hack- en bug-problematiek

OpenSea is een groot platform dat gekoppeld is aan de NFT sector van de cryptomarkt. Onlangs is het platform beschuldigd van hack- en bug-problemen. OpenSea ontkent beschuldigingen rondom deze problematiek en geeft de schuld aan het ontwerp van de gebruikersinterface (UI).

Problemen toegewijd aan gebruikersinterface

OpenSea ontkent beschuldigingen rondom de hack- en bug-problematiek. Volgens de woordvoerder van het NFT platform is er geen sprake van een exploit of bug. De problemen komen voort uit de aard van de blockchain en kunnen daarom toe te schrijven zijn aan de gebruikersinterface (UI).

De problemen die worden gerapporteerd door gebruikers van het platform doen zich voor als zij vermeldingen (ook wel listings genoemd) voor hun NFT’s maken. Vervolgens willen zij deze vermelde NFT’s overdragen naar een andere wallet, zonder dat de desbetreffende NFT vermeld blijft. Naast dat de vermelding niet automatisch geannuleerd kan worden, krijgen gebruikers van het platform ook de melding dat de vermelding helemaal niet geannuleerd kan worden door OpenSea.

De woordvoerder liet weten dat de hiervoor beschreven meldingen kloppend zijn. De beheerders van het NFT platform kunnen inderdaad geen vermeldingen van NFT’s annuleren namens gebruikers. Gebruikers zullen hier zelfstandig actie voor moeten ondernemen.

Op dit moment weten veel gebruikers echter niet hoe ze hun vermeldingen kunnen annuleren. Zij zijn vervolgens in de veronderstelling dat zij de vermeldingen niet zelf kunnen annuleren. Door deze veronderstelling kwamen er meldingen van hack- en bug-problematiek binnen bij OpenSea.

OpenSea ontkent de beschuldigingen rondom de hack- en bug-problematiek. Volgens hen ligt het probleem bij de gebruikersinterface (UI) van het platform. Daarom werken de medewerkers van OpenSea op dit moment aan een nieuwe interface.

Het plan is om een dashboard te creëren welke voor elke gebruiker duidelijk weergeeft welke NFT’s vermeld zijn. Vervolgens moet op het dashboard ook een optie worden toegevoegd waarmee gebruikers snel en eenvoudig vermeldingen kunnen annuleren.

OpenSea

OpenSea ontkent beschuldigingen en treft nieuwe maatregelen

De mogelijke UI problematiek binnen OpenSea heeft vervelende gevolgen gehad voor gebruikers van het platform. De woordvoerder van OpenSea heeft laten weten contact te zoeken met getroffen gebruikers om hen een compensatie aan te bieden.

OpenSea ontkent beschuldigingen rondom de hack- en bug-problematiek. Volgens de woordvoerder van het NFT platform is het een bewuste keuze geweest om niet gelijk te reageren op de geruchten rondom de problematiek. Het platform koos ervoor om eerst een tijdelijke oplossing voor het probleem te genereren. Op deze manier voorkwamen ze dat gebruikers misbruik gingen maken van de compensatie die hen ten goede komt wanneer zij slachtoffer zijn geworden van de problematiek.

De tijdelijke oplossing die OpenSea heeft bedacht geeft gebruikers de ruimte om NFT’s te annuleren die niet meer vermeld horen te zijn. Daarnaast zijn er ook maatregelen getroffen om te voorkomen dat dergelijke problemen rondom vermeldingen niet nogmaals ontstaan.

Voorheen werden NFT’s standaard 6 maanden vermeld. Deze vermeldingsduur heeft OpenSea momenteel aangepast naar 1 maand. Daarnaast heeft de tijdelijke oplossing op het platform ook het dashboard waarmee gebruikers zelf hun vermeldingen kunnen annuleren.

OpenSea ontkent beschuldigingen rondom hack- en bug-problematiek. Maar waar komen die beschuldigingen dan vandaan? Zowel gebruikers van het platform als het beveiligings- en data-analysebedrijf PeckShield hebben meldingen gedaan van de problematiek.

Volgens PeckShield leek OpenSea een ‘front-end probleem’ te hebben doordat gebruikers van het platform de mogelijkheid hadden om NFT’s te kopen voor oude prijzen. Deze oude prijzen waren zelfs lager dan de prijsbodem. Zoals het nu lijkt komt dit doordat de vermeldingen van de NFT’s niet werden geannuleerd.

Eén van de slachtoffers van het gebruikersinterface probleem is Tballer. Naar verluidt zag hij de NFT genaamd ‘Ape’ verkocht worden voor slechts 0,77 ETH. De grensprijs voor dit kunstwerk lag rond de 93 ETH. De koper van het kunstwerk heeft zijn OpenSea profiel verwijderd.

OpenSea ontkent beschuldigingen rondom een hack- en bug-probleem, maar werkt ondertussen gelukkig wel hard door aan een gebruikersinterface die kan voorkomen dat dergelijke problematiek nogmaals kan plaatsvinden. Ook tegen nephandelaren en NFT oplichters probeert OpenSea maatregelen in te bouwen op het platform.

https://www.youtube.com/watch?v=XHOmBV4js_E

Plaats een reactie