Filmmaker Tarantino veilt unieke collectie Pulp Fiction NFT’s

Quentin Tarantino is een van de beroemdste filmmakers uit onze geschiedenis. Zijn beroemdste film is ongetwijfeld Pulp Fiction. Onlangs heeft de filmmaker aangekondigd dat hij een zevental zogenaamde Secret NFT’s gaat veilen van ongeknipte Pulp Fiction scènes. Deze Pulp Fiction NFT’s bevatten beelden die alleen door de rechtmatige eigenaar kan worden bekeken. Dit maakt het dat deze NFT’s dus zeer speciaal en daardoor ook zeer waardevol zullen zijn.

Wat zijn NFT’s?

Nu zal je je mogelijk afvragen wat NFT’s dan precies zijn. Goede vraag, met het volgende antwoord. NFT is de afkorting van Non Fungible Token. Het is een zogenaamd niet-vervangbare token die wordt ondersteund door de blockchaintechnologie. Aan deze unieke token is een specifiek digitaal werk gekoppeld. Dit digitaal werk kan kunst zijn zoals een bepaald schilderij. Het kan ook een andere creatieve uiting zijn zoals bijvoorbeeld in dit geval een videofragment.

Op heel korte termijn kun je dus eigenaar worden van niet eerder vertoonde beelden uit de beroemde film Pulp Fiction. Voor de fans is dit dus een unieke kans om een uniek verzamelstuk te bemachtigen. Tarantino zal deze unieke beelden samen met verschillende handgeschreven stukken en audiocommentaar gaan veilen als Pulp Fiction NFT’s.

De Pulp Fiction NFT collectie die door Tarantino wordt aangeboden, zal via het Secret Network worden gedistribueerd. Het Secret Network is een blockchain van SCRT Labs die zich voor richt op de privacy. De NFT’s van Pulp Fiction die gaan worden aangeboden, zullen gebruik maken van de standaard privacy- en toegangscontrole van het netwerk. Deze controles zijn dusdanig opgezet dat de beelden alleen door de rechtmatige eigenaar kunnen worden bekeken. Volgens Secret Network zal de veiling plaatsvinden op OpenSea. Dit is de grootste en bekendste NFT Veiling ter wereld.

Pulp Fiction NFT

Unieke content

Ieder item uit de collectie van de Pulp Fiction NFT’s is unieke en nog nooit vertoonde content. Er is dus nog niemand die de beelden eerder heeft gezien en gehoord. De NFT’s zullen ook ongeknipte en handgeschreven scripts van de film Pulp Fiction en vele opmerkingen van Tarantino zelf bevatten. De fragmenten, scripts en opmerkingen zullen tot nu toe niet bekende geheimen onthullen. Niet alleen over de film zelf maar zeker ook over de maker.

Tarantino zei dat het zeer verheugd is om deze exclusieve beelden van de film Pulp Fiction aan de fans te kunnen laten zien. Hij zei ook dat Secret Network en Secret NFT’s een compleet nieuwe wereld creëren waarin artiesten en hun fans met elkaar worden verbonden. Hij vindt het super om deel van deze wereld uit te kunnen maken.

Pulp Fiction NFT.

Over Pulp Fiction en Pulp Fiction NFT’s

Pulp Fiction wordt door velen gezien als een van Tarantino’s beste films aller tijden. In de film spelen onder andere Samuel L. Jackson, Uma Thurman en John Travolta. De film werd uitgebracht in 1994. De productie van de film inclusief de bijbehorende marketing kosten samen een slordige 18 miljoen Dollar. Wereldwijd gezien leverde de klassieker ruim 213 miljoen Dollar op. Het was dus een regelrechte kaskraker. Op het filmfestival in Cannes won de gangsterfilm destijds de gouden Palm.  In het jaar erna volgden nog vele prijzen, zoals een Golden Globe voor het beste script, en een Oscar voor het beste scenario.

De film als geheel bestaat uit vijf verschillende verhaallijnen, die elkaar gaandeweg de film tegenkomen en beïnvloeden. Voor John Travolta leverde dit een nieuwe doorbraak op als meer serieuze acteur. Tot dan aan toe speelde hij voornamelijk in comedy’s.

De enorme populariteit die de film nog altijd geniet, zal naar verwachting veel fans naar de veiling van de Pulp Fiction NFT’s lokken. Het zijn dan natuurlijk de fans die op zoek zijn zeer exclusieve content. De prijzen van de Pulp Fiction NFT’s zullen er niet om liegen. Deze kunnen oplopen tot miljoenen dollars.

Tarantino is overigens niet de eerste celebrity die exclusief materiaal als NFT gaat veilen. Kate Moss bijvoorbeeld verkocht al eerder ook exclusieve beelden via NFT’s. Ook haar legde deze verkoop bepaald geen windeieren. Waar Tarantino op inzet, is nog niet bekend.

https://www.youtube.com/watch?v=zxJsXUbovp8

Plaats een reactie