Samsung integreert crypto techniek: NFT’s op smart TVs en blockchain voor een beter klimaat

Samsung integreert crypto techniek in toekomstige producties. De bekende elektronica aanbieder gaat in de toekomst meer gebruik maken van crypto techniek. Zo gaat Samsung blockchain technologie gebruiken en een NFT platform integreren in zijn televisies.

NFT platformen op Samsung smart TVs

Samsung is een ontzettend populaire elektronica aanbieder afkomstig uit Zuid-Korea. Het bekende bedrijf heeft bekend gemaakt dat er binnenkort een nieuwe serie aan smart TVs uitkomt. Samsung integreert crypto techniek in deze nieuwe TV lijn. De nieuwe televisies komen namelijk met een geïntegreerd NFT platform. Dit is een platform voor non-fungibele tokens (NFT’s).

De televisies uit de nieuwe lijn zullen op de markt gebracht worden in 2022. Voorbeelden van de televisies waarin Samsung het platform heeft ingebouwd zijn de Micro LED, Neo QLED en The Frame televisies. Het NFT platform kan benaderd worden via een applicatie op de televisie en is bedoeld voor het ontdekken, kopen en verkopen van digitale kunstwerken volgens de woordvoerder van Samsung.

Maar waarom voegt Samsung deze optie toe aan nieuwe televisies? De afgelopen jaren is de vraag naar NFT’s steeds meer toegenomen. Er is een toenemende behoefte in toegang tot de NFT wereld en de Zuid-Koreaanse elektronica aanbieder heeft daarop ingespeeld.

De nieuwe NFT applicatie op de Samsung smart TVs brengt verschillende mogelijkheden met zich mee. Samsung integreert crypto techniek waarmee je via jouw televisie toegang krijgt tot een NFT Explorer en marktplaats aggregator. Je kunt bladeren door verschillende NFT’s en deze ook verhandelen via de applicatie op de smart TV.

Momenteel is het nog onduidelijk welke NFT platformen of marktplaatsen precies geïntegreerd gaan worden in de smart TVs. Samsung heeft wel laten weten dat de techniek die nodig is om de platformen of marktplaatsen te integreren op geen enkele manier de beeldkwaliteit van de televisie zelf zal beïnvloeden. Andersom zal de beeldkwaliteit van de televisie ook de kwaliteit van de NFT duidelijk weergeven. De vooraf ingestelde waarden van de NFT maker zullen behouden worden.

Samsung integreert crypto techniek NFT

Samsung integreert crypto techniek binnen klimaatactie

Samsung Electronics America, een Amerikaans onderdeel van het bekende moederbedrijf Samsung, heeft maandag laten weten dat het blockchain technologie gaat implementeren. Samsung integreert crypto techniek om te werken aan een platform voor klimaatoplossingen.

De klimaatactie die Samsung gaat ondernemen met behulp van de blockchaintechnologie bestaat uit het planten van 2 miljoen mangrovebomen op Madagaskar. Dit zal in de komende drie maanden gebeuren. Samsung integreert blockchain technologie om het proces van herbebossing te beheren en om de bomen die worden geplant te verifiëren.

Maar bomen planten is niet de enige actie die Samsung onderneemt uit aandacht voor de klimaatveranderingen. In een periode van 25 jaar wil Samsung graag 1 miljard pond aan CO2 vastleggen door onder andere maar liefst 20 hectare aan grond opnieuw terug te geven aan de natuur door bijvoorbeeld bomen te planten.

Het platform dat Samsung gebruikt en dat werkt met behulp van de blockchain technologie heet Veritree. Het platform is ontwikkeld door Tentree. Tentree is een duurzaam kledingbedrijf dat 10 bomen plant voor elk kleding item dat zij verkopen. Hierdoor zijn zij al bekend met een nauwkeurige boekhouding rondom het aantal bomen dat geplant is en gaat worden.

Samsung integreert crypt0 techniek klimaat

Het hoofd van duurzaamheid bij Samsung heeft laten weten dat hij enthousiast is over de nieuwe actie van Samsung. De man, genaamd Mark Newton, liet weten dat de innovatieve en op de natuur gebaseerde mogelijkheden van vitaal belang zijn om de klimaatveranderingen tegen te gaan. Samsung integreert crypto techniek op een uitstekende manier binnen dit proces.

Dat Samsung bewust bezig is met het project kan opgemaakt worden uit de details. Zo heeft Samsung bewust gekozen om mangrovebomen te planten. Volgens het bedrijf zijn deze bomen het meest effectief op het gebied van CO2 opslag. Dit doen deze bomen in hun wortels.

De bomen die via het project worden geplant zullen in de grond gestopt worden door lokale werknemers in Madagaskar. De gemeenschap van de Mahajanga-regio helpt hierbij. Deze gemeenschap zal op den duur ook profiteren van de voordelen die de nieuwe bebossing met zich mee gaat brengen. Daarnaast biedt de actie van Samsung deze inwoners ook werkgelegenheid.

https://www.youtube.com/watch?v=4AXrMRjKbRs

Plaats een reactie