Solajump wil met NFT game oude tijden Short Games doen herleven

Wie is er niet opgegroeid met Short Games zoals Pac-Man, Tetris en Pong. Het zijn stuk voor stuk klassiekers. Eenvoudige spellen die door enorm veel mensen werden gespeeld. De graphics waren destijds nog wel beperkt, doordat de computers simpelweg niet zoveel kracht hebben als nu. Solajump wil nu de oude tijden doen herleven, maar dan met de computerkracht die we vandaag de dag hebben.

Wat zijn Short Games?

Short games zijn erg grappige en eenvoudig te spelen games. Ze zijn zeer laagdrempelig om mee te beginnen. Je hoeft dus geen doorgewinterde gamer te zijn om er mee aan de slag te gaan. De makers van bekende klassiekers zoals bijvoorbeeld Tetris, Pong, Pac-Man of Arkanoid, hadden destijds wel te maken met het feit dat computers slechts een beperkte rekenkracht hadden.

Dit zorgde ervoor dat deze games er ook zo eenvoudig uitzien. Vandaag de dag is computerpower geen issue meer voor ontwikkelaars van games. Zij kunnen dus helemaal losgaan met hun creatieve ideeën, zodat gamers een veel rijkere en boeiende gebruikerservaring zullen hebben.

Short games solajump

Wat is Solajump?

Solajump is een Play-to-win NFT-game die draait op de Solana-blockchain. Het is ontwikkeld door Kokeshi Academy in samenwerking met NERD 148 Studios. Het is de eerste Play-to-win short game ter wereld die op de blockchain van Solana is gebaseerd. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van NFT’s om zodoende een compleet nieuwe beleving te geven aan het Play-to-win-model van short games. Het is gemaakt om het spelen van short games opnieuw te laten ontdekken. Spelers van het spel krijgen hierbij niet alleen om de hoogste score te halen, maar ook om daadwerkelijk te winnen.

Solajump is een fraai vormgegeven spel en is erg leuk om te spelen. Het spel is in feite gebaseerd op de voornaamste principes van het bekende spelletje Doodle Jump dat in 2009 voor gebruik op de mobiele telefoon werd uitgebracht.

Het is de bedoeling dat speler is om zich al springend door het spel verplaatst. Dit springen doe je door te stuiteren op de platforms die je op allerlei plekken in het spel tegenkomt. Hoe verder je als speler in het spel komt, des te minder platforms je zult vinden. Hierbij wordt de kans op een game over dus steeds groter.

Naast dat je de hoogste score kunt halen, kun je deus ook echt iets winnen. Als speler kun je toegang tot het spel verkrijgen, door een Solajumper NFT aan te kopen. Hiermee kan je meespelen op toernooien waarbij je heel aantrekkelijke prijzen kunt winnen.

Solajump - short games

Toernooien

Vanaf december zal de allereerste mining van 10.000 Solajumper NFT’s plaatsvinden. Om mee te kunnen spelen op een van de toernooien, moet je dus een van deze Solajumper NFT’s weten te bemachtigen via het Solano platform. De prijs voor een NFT is vastgesteld op 1 SOL.

De NFT biedt jou als speler verschillende bonussen en voordeeltjes. Zo krijg je 10 kansen om in het Genesis-toernooi op de eerste plaats te komen. De spelers met de hoogste scores kunnen flinke prijzen winnen. De overall winnaar zal de hoofdprijs van ruim 30.000 USD winnen.

Als het Genesis-toernooi is afgelopen, kan je de NFT’s verhandelen. Je kunt ze echter ook gewoon behouden en meedoen in de maandelijkse toernooien die vanaf begin volgend jaar zullen worden gehouden. Het prijzengeld hierbij bedraagt 100 SOL.

In februari volgend jaar zal Kokeshi Academy Studios de zogenaamde “Jump Coin” gaan uitbrengen. Hiermee kunnen spelers weddenschappen afsluiten in de PVP-modus, die vanaf maart beschikbaar is, en privétoernooien. Op deze manier kun je naast Jump Coins en NFT’s ook nog andere prijzen winnen door te winnen van je directe tegenstander.

De toernooien zullen jaarlijks worden gehouden en daarbij zal men steeds weer nieuwe NFT’s minen om het prijzengeld beschikbaar te kunnen stellen.

Kokeshi Academy Studios heeft inmiddels ook vergevorderde plannen om in de tweede helft van volgend jaar een incubator ten behoeve van Arcade-spellen op Solana uit te brengen. Wij kunnen niet wachten!

https://www.youtube.com/watch?v=GwGMLmY2N2Y

Plaats een reactie