Ubisoft stapt in wereld van NFT games

Gaming bedrijf Ubisoft staat in de cryptosector te boek als het bedrijf dat al heel vroeg interesse toonde in de blockchain technologie. Het bedrijf heeft dan in de loop der tijd ook volop geëxperimenteerd met verschillend prototypes van crypto gerelateerde games. Het bedrijf heeft nu bekend gemaakt dat het nu de volledige stap richting de cryptosector zal maken. Ze zullen namelijk NFT’s  gaan implementeren in een van de belangrijkste franchises. Hiermee treden zij toe tot de wereld van de NFT games.

Ubisoft Quartz stapt in de wereld van NFT games

Ubisoft onthulde deze week de plannen omtrent Ubisoft Quartz. Dit is een platform waarmee de spelers in-game objecten kunnen verdienen of aankopen. Deze objecten zullen vervolgens als NFT’s op de blockchain van Tezos worden opgeslagen. Het platform Quartz zal als eerste worden geïmplementeerd in de pc-versie van het spel Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint. Dit is de nieuwste versie van de online game in de langlopende tactical shooter-serie.

NFT’s zijn non-fungible tokens, wat vrij vertaald staat voor niet-uitwisselbare tokens. Op dergelijke tokens is identificerende informatie opgeslagen die in zogenaamde smart contracts wordt vastgelegd. Deze informatie is het gene dat iedere token uniek maakt. Ze kunnen dus niet zomaar worden vervangen door andere tokens. Je kunt de tokens ook niet verwisselen, want allemaal zijn ze weer anders. In feite is een NFT bedoeld als ontvangstbewijs voor aantoonbaar schaarse digitale objecten.  Alhoewel je veelal digitale illustraties en profielfoto’s er in terugziet, kunnen ze dus ook objecten uit videogames vertegenwoordigen.

Als eerste zal Quartz op 9 december als bèta worden gelanceerd in de VS, Canada, Brazilië, Duitsland, België, Frankrijk, Italië, Spanje en Australië. De spelers van Ghost Recon Breakpoint die in het spel XP-niveau 5 bereikt hebben, zullen hierbij toegang krijgen tot de NFT-drops. In de release notes van Ubisoft viel verder te lezen dat je als NFT games speler minimaal 18 jaar moet, als je een Tezos-wallet wil aanmaken om in de game te kunnen gebruiken.

Het bedrijf verwijst verder naar hun NFT-drops als “Digits”. Het plan is om op 9, 12 en 15 december als beloning gratis NFT’s aan de early adopters weg te geven. Nieuwe drops staan gepland voor het komende jaar. Wanneer dit exact is, is momenteel nog niet bekend.

Als we kijken naar de eerste infographics, dan tonen deze zaken zoals wapenskins, kleding en unieke bepantsering. Hierbij wordt ook een de boodschap “Dit is nog maar het begin…” getoond, om spelers warm te laten lopen voor nieuwe initiatieven op het vlak van NFT games in de toekomst.

Unisoft NFT games

Ubisoft wil toetreden tot wereld van metaverse

De lancering van NFT games  ziet Ubisoft als een eerste stap richting de toekomst. Men heeft inmiddels al kenbaar gemaakt dat het de bedoeling van het bedrijf is om toe te treden tot de wereld van de metaverse. Nicolas Pouard, Blockchain Initiative Director bij Ubisoft’s zei in een persbericht het volgende hierover.

“Ubisoft Quartz moet worden gezien als de eerste bouwsteen in onze visie om een echte metaverse te gaan ontwikkelen. We kunnen deze visie niet volbrengen zonder de huidige beperkingen van blockchain technologie voor de gaming wereld te overwinnen. Dit geldt ook voor issues zoals energieverbruik en schaalbaarheid.”

Pouard zei ook dat Ubisoft, om de genoemde issues op te kunnen lossen, ervoor gekozen heeft om de Tezos blockchain als basis te gaan gebruiken. Bij Tezos beweren ze namelijk enorm energiezuinig te werk te gaan. Zo zou een transactie op de Tezos blockchain ruim 2 miljoen keer minder energie nodig hebben dan dat bij Bitcoin het geval is. 

Ter illustratie: het komt dus erop neer dat één Tezos-transactie om en nabij dezelfde hoeveelheid energie verbruik als bijvoorbeeld een videofragment van een halve minuut. Een enkele Bitcoin transactie daarentegen verbruikt naar schatting de hoeveelheid energie van een volledig jaar aan streaming video. Dat zet mensen natuurlijk wel aan het denken, zeker in de tijd waar alles in het teken staat van de opwarming van onze aarde.

https://www.youtube.com/watch?v=PV7G4y1XCZg

Plaats een reactie