Rarible werkt samen met VR platform Cyber aan initiatief voor virtuele NFT-marktplaats

Cyber, een Virtual Reality (VR) platform, kondigde deze week een samenwerking aan met Rarible om zijn protocol te integreren en een virtuele NFT marktplaats te creëren. Rarible en Cyber bundelen hun respectievelijke middelen om een bijzondere NFT VR ervaring te creëren binnen de metaverse. Cyber zei namelijk dat de nieuwe functionaliteit, die in februari vorig jaar gelanceerd werd, de consument in staat zal stellen naar NFT-verzamelobjecten te bladeren via een meeslepende VR ervaring

VR platform Cyber integreert Rarible tech om gebruikers toegang te geven

Het op Ethereum gebaseerde Rarible Protocol werkt samen met VR platform Cyber om een virtuele NFT-marktplaats te creëren. Onder dit initiatief zal VR platform Cyber Rarible’s tech integreren om Cybergebruikers toegang te geven tot verzamelobjecten buiten de Cyber marktplaats.

Tot deze verzamelobjecten behoren alle projecten die momenteel het Rarible Protocol gebruiken, waaronder Rarible.com, een top 10 NFT-marktplaats. Volgens DappRadar heeft Rarible.com zelfs ongeveer $ 291,88 miljoen aan handelsvolume geregistreerd sinds zijn ontstaan ruim twee jaar geleden.

Rarible, gelanceerd in 2019, functioneert als een marktplaats en ook als een protocol dat de uitgifte van NFT en gedecentraliseerde apps vergemakkelijkt. Het protocol helpt om het marktproces voor NFT-projecten aanzienlijk te vereenvoudigen. Het Rarible Protocol bereikt dit via zijn open-source cross-chain functionaliteit. Het is ditzelfde kenmerk dat de Web3 functionaliteit merkbaar zal verbeteren, evenals de algemene gebruikerservaring.

Projecten en ideeën met Rarible kunnen gemakkelijk op verschillende blockchains worden ingezet om consumentgerichte toepassingen te bouwen. Bovendien biedt het platform ook de mogelijkheid aan smart contract ontwikkelaars om functies in het protocol te maken en in te bouwen.

Voor interactie met het Rarible platform gebruiken ontwikkelaars zijn eigen RARI-token, dat een huidige marktkapitalisatie heeft van $54,5 miljoen, volgens CoinMarketCap.com. Terug in december vorig jaar integreerde Rarible met Tezos. Dit is een open-source Proof of Stake blockchain die de afgelopen tijd een flinke groei heeft gezien. 

Rarible

Wat maakt de Rarible samenwerking met VR platform Cyber zo aantrekkelijk?

De Rarible-Cyber mengeling is uniek en werkt samen met de groeiende voet aan de grond in de NFT ruimte. Ook, en dat is het meest opvallend, zal het initiatief tussen Rarible en VR platform Cyber de aankoop van NFT’s mogelijk maken zonder de metaverse te verlaten.

VR platform Cyber, dat in februari vorig jaar van start ging, verklaarde dat de nieuwe functionaliteit de consument in staat stelt naar NFT-verzamelobjecten te snuffelen via een meeslepende VR-ervaring. Zoals de oprichter van het VR platform Cyber, Rayan Boutaleb, in een mediasessie uitlegde:

“Je had al die van-boven-naar-onder bedrijven die [virtueel] land verkochten dat vrij duur is, en dan had je een heleboel 2D platforms, maar niet de optie in het midden. We lanceerden en plaatsten de eerste steen van een bottom-up metaverse bedrijf dat we met de hulp van de [blockchain] gemeenschap zouden bouwen.”

Verder voegde Boutaleb eraan toe dat de Cyber VR app kan draaien op oude en nieuw-model mobiele telefoons. Bovendien verklaarde de maker van het virtual reality platform ook dat het in Oculus kan functioneren, waardoor het publiek voor potentiële NFT kopers groter wordt. VR platform Cyber stelt momenteel kunstenaars en makers in staat hun digitale bezittingen gratis tentoon te stellen.

Vandaag de dag zitten we echt in het tijdperk van NFT’s Komend van een explosief jaar in 2021 beleefde de NFT-ruimte een golf van startups en toegenomen mainstream acceptatie, en speelt nu een vitale rol in de digitale wereld. Naast Rarible is OpenSea een andere NFT-marktplaats (momenteel de grootste) die enorm succes oogst.

Verder gaan verschillende NFT-verzamelmerken, met als bekendste de Bored Ape Yacht Club en Cryptopunks, voor miljoenen dollars over de toonbank. Zelfs beroemdheden profiteren van de NFT-rage en lanceren hun eigen geïnspireerde projecten. De NFT markt is inmiddels een booming markt en naar verwachting zal de markt explosief groeien in 2022.

https://www.youtube.com/watch?v=kzHm0nUwft0

Plaats een reactie