Passief geld verdienen met cryptocurrency

Voor alle mensen tegenwoordig geldt dat men op zoek is naar manieren om passief geld verdienen mogelijk te maken. De eisen waar we als mensen vandaag de dag over beschikken liggen dan ook veelal aanzienlijk hoger in vergelijking met vroeger. We willen graag de nieuwste iPhone kopen, één of meerdere keren per jaar een mooie vakantie kunnen ondernemen, lekker kunnen eten, etc. Al deze verschillende zaken kosten echter uiteraard geld. Het is dan ook logisch dat veel mensen zoeken naar mogelijkheden om hun periodieke inkomsten een extra duwtje in de rug te geven. Dat is onder meer mogelijk met cryptocurrencies. Zou jij ook graag willen ontdekken hoe je passief geld verdienen kunt met crypto en vooral hoe interessant dit nu in de praktijk echt is? Lees dan vooral snel verder!

Passief geld verdienen met crypto

Hoe passief geld verdienen met crypto?

Wanneer je er voor kiest om te investeren in waarde aandelen zal je daarbij kunnen rekenen op het uitbetaald krijgen van een bepaald dividend. Dat dividend kan een belangrijk onderdeel vormen van je stroom aan passief inkomen, slim leren beleggen is hierbij wel een vereiste ;) . Bij een investering in cryptocurrencies kan je rekenen op een gelijkaardige vergoeding, al is het natuurlijk niet helemaal hetzelfde. Voor het aanhouden van verschillende cryptocurrencies geldt dat je er een bepaalde vergoeding voor krijgt uitbetaald. Het gaat hierbij dan concreet om de zogenaamde staking vergoeding. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is eigenaar zijn van de cryptomunten in kwestie, dat is alles.


Automatisch staken

Wanneer je er voor kiest om te investeren in waarde aandelen zal je daarbij kunnen rekenen op het uitbetaald krijgen van een bepaald dividend. Dat dividend kan een belangrijk onderdeel vormen van je stroom aan passief inkomen. Bij een investering in cryptocurrencies kan je rekenen op een gelijkaardige vergoeding, al is het natuurlijk niet helemaal hetzelfde. Voor het aanhouden van verschillende cryptocurrencies geldt dat je er een bepaalde vergoeding voor krijgt uitbetaald. Het gaat hierbij dan concreet om de zogenaamde staking vergoeding. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is eigenaar zijn van de cryptomunten in kwestie, dat is alles.

Drie concrete voordelen van passief geld verdienen met crypto

Heel wat mensen verdienen ondertussen een behoorlijke extra zakcent door het passief inkomen dat ze halen uit hun crypto holdings. Dat het verzamelen van passief inkomen uit crypto door de jaren heen zo sterk in de lift zit is het gevolg van drie concrete voordelen die er aan verbonden zijn:

  1. Je hoeft er niets voor te doen, het staken gebeurt namelijk volledig automatisch;
  2. Je kan je positie binnen een bepaalde cryptomunt eenvoudig versterken;
  3. Er is niet alleen sprake van staking rewards, maar ook van een mogelijke meerwaarde;

Bij het staken van cryptocurrencies ligt de nadruk bij veel mensen veelal op het verzamelen van passief inkomen. Dat is ergens ook logisch, alleen is er nog een extra financieel voordeel aan toe te schrijven. Stijgt de waarde van de cryptomunt die je aan het staken bent namelijk? Dan zal je ook op die manier een financiële meerwaarde weten te realiseren. Zo sla je dus twee vliegen in één klap.

Kun je Bitcoin staken?

Wist je bovendien dat je ook perfect passief inkomen kan verzamelen met Bitcoin? Hoezo? Bitcoin is toch geen proof of stake coin? Dat klopt. Echter bieden verschillende partijen waaronder bijvoorbeeld de populaire exchange Binance of Bitvavo de mogelijkheid om een bepaalde hoeveelheid aan “intrest” te verwerven op je BTC-holdings. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is je BTC-tokens aanhouden in de wallet van Binance. Let wel, dit is uiteraard een hot wallet en die brengen altijd bepaalde risico’s met zich mee. Toch kan ook dit een mogelijks interessante optie zijn om jouw stroom met passief inkomen een extra duwtje in de rug te geven.


Bitcoin staken

Er zijn natuurlijk ook nadelen..

Er zijn duidelijk menig aantal interessante voordelen toe te schrijven aan passief geld verdienen met crypto. Toch is er ook een niet onbelangrijk nadeel waar je bij stil moet blijven staan. Cryptocurrencies staan er in de praktijk namelijk om bekend over een uitermate volatiel karakter te beschikken. Dit zorgt er voor dat je binnen afzienbare tijd zowel grote rendementen als stevige verliezen kan boeken. Op het ogenblik dat je een investering gaat doen in crypto moet je, je er dan ook altijd van bewust zijn dat je daarmee bepaalde risico’s loopt. Investeerders die beschikken over een defensief beleggersprofiel zullen zich dan ook wellicht aanzienlijk minder aangetrokken voelen tot deze vorm van investeren. Hoe dan ook, passief inkomen verzamelen met cryptocurrencies mag dan een aanzienlijk perspectief met zich meebrengen, je moet je altijd bewust zijn van de risico’s.

Plaats een reactie