7 manieren om een passief inkomen te genereren

Tegenwoordig hoor je steeds vaker de term “passief inkomen”, maar wat is dat nou eigenlijk en hoe kom je eraan? Een passief inkomen zijn inkomsten die je krijgt zonder dat je daarvoor direct hoeft te werken. Als je “uurtje-factuurtje” werkt krijg je financiële vergoeding die ook precies dat ene uurtje wat je gewerkt heb waard is, dit is een actief inkomen, met een passief inkomen is het de bedoeling dat er geld bij je binnenkomt terwijl jij iets heel anders aan het doen bent. 

Dit klinkt natuurlijk als een droom in de oren en natuurlijk is het ook helemaal niet zo eenvoudig om dit voor elkaar te krijgen maar er zijn diverse tips waarmee je echt wel maandelijkse inkomsten kunt krijgen zonder dat je er al te veel aan hoeft te doen.

Voordat je je rijk begint te rekenen is het belangrijk dat je geen passief inkomen gaat verdienen zonder er zelf ook maar iets aan te doen. Een passief inkomen krijg je namelijk niet voor niets en moet je ook voor werken (en ook tussendoor nog vaak wel aan werken) maar het wordt vaker gezien als eenmalig werken en er blijvend de vruchten van plukken. Hieronder diverse manieren over hoe je nu een passief inkomen kunt creëren.

Een passief inkomen genereren door een boek te schrijven

1. Het schrijven van een boek

Het schrijven van een boek is een hoop werk, je bent er lang mee bezig en kost daardoor een hoop tijd en discipline, dit zijn indirecte kosten die je maakt want met de tijd die je er in gestoken hebt kon je ook ander werk doen. Op het moment dat het boek helemaal af is kan je het daarna verkopen zonder er iets voor te hoeven doen. Je kunt dit boek in een papieren vorm uitgeven en door (online)boekhandels laten verkopen of je kunt het tegen betaling laten downloaden van je website. Voor iedere verkoop krijg je een vergoeding die nog jaren door kan lopen.

2. Advertenties verkopen op een website

De meeste mensen die een hobby hebben kunnen hier vol enthousiasme over vertellen. Maar waarom zou je er over vertellen als je er ook over kunt schrijven op een website en het de hele wereld kunt laten lezen? Wanneer je bijvoorbeeld vissen als hobby hebt en je hier een website met jouw verhalen over maakt die ook nog eens flink bezoekers weet te genereren dan is het over het algemeen makkelijk om advertenties op deze website te verkopen. 

Voor een winkel in hengelsport producten is het de manier om in de spotlight te staan bij het publiek dat hij zoekt. Advertenties worden voor enkele Euro’s tot vele duizenden Euro’s verkocht. In dit geval zul je dus actief de website moeten schrijven en bouwen en de volgende jaren kunnen genieten van de inkomsten die je krijgt door de verkoop van de advertenties.

Hoe kun je geld verdienen met affiliate marketing?

3. Geld verdienen met affiliate marketing

Affiliate marketing is de laatste paar jaar enorm in populariteit gestegen. Affiliate marketing klink heel ingewikkeld maar de korte uitleg is heel simpel: Het verkopen van andermans producten of diensten tegen een bepaalde commissie. Deze commissie kan sterk verschillen. Het promoten van deze producten of diensten doe je via linkjes op je website, blog, vlog, YouTube, nieuwsbrief, etc.… Zodra iemand via jouw link naar de verkoper gaat en hier het product aanschaft krijg je hier een commissie (vergoeding) voor. 

Er zijn veel mensen die hier enkele duizenden Euro’s per maand mee verdienen. Een populaire en bekende partij die door veel mensen wordt gepromoot is Bol.com, een partij als Tradetracker brengt verkopers en publishers bij elkaar. Voor bijna iedere product zijn wel partijen te vinden voor wie je kunt verkopen.

Voor mijn website werk ik samen met onder andere Bitvavo, Litebit, Binance, Cryptohopper en ga zo maar door… 

https://www.youtube.com/watch?v=j6gnHFQSrjU

4. Investeren in vastgoed

Het investeren in vastgoed is helaas niet voor iedereen weggelegd. Je hebt een bepaald startkapitaal nodig dat je kunt gebruiken om te investeren. Bij vastgoed zijn dit al snel behoorlijke bedragen maar je zou kunnen beginnen met bijvoorbeeld een garagebox. Op het moment dat het vastgoed van jou is, dit kan een woning, bedrijfspand of die garage zijn dan kan je het verhuren. 

Op het moment dat de inkomsten hoger zijn dan je uitgaven (bijvoorbeeld een stukje hypotheek) is er sprake van inkomen. Hier hoef je zo goed als niets voor te doen en dit zorgt dus voor passieve inkomsten. Risico is hiermee wel dat wanneer je er een hypotheek op hebt zitten het behoorlijk geld kan kosten op het moment dat er tijdelijk geen huurders in zitten. Dit is daarom het meest interessant wanneer je iets met je eigen vermogen kunt aanschaffen zonder er voor te hoeven lenen.


vastgoed investeren

Investeren in vastgoed

5. Websites met inkomsten kopen

Regelmatig staan er websites te koop waar inkomsten op gegenereerd worden. Dit kan bestaan uit affiliate marketing, losse verkoop van advertenties, blogposts, Google Adsense en nog meer manieren. Op het moment dat je wat geld over hebt kan het zeker zinvol zijn om dit soort websites over te nemen. 

De waarde van een website is niet heel makkelijk te bepalen en van meerdere factoren afhankelijk. Wat zijn de maandelijkse inkomsten? Hoeveel bezoekers komen er op de website? Hoeveel tijd ben je er per maand aan kwijt? Wat is de domeinnaam? Als vuistregel kan je er een beetje vanuit gaan dat de waarde van een website waarop passief inkomen wordt gegeneerd ongeveer 25x de maandomzet is. Je kunt op sitedeals.nl een webmaster platform gemakkelijk websites met inkomsten opkopen.

Website kopen op sitedeals met inkomsten

6. Passief inkomen door te bloggen of vloggen

Waar men 15 jaar geleden nog nooit van de termen bloggen en vloggen had gehoord zijn deze tegenwoordig niet meer weg te denken. Al helemaal niet in de wereld van passief inkomen. Er zijn een behoorlijk aantal bloggers en vloggers die maandelijks een dikke boterham verdienen met hun werkzaamheden. Ze hebben het druk en werken er hard voor, maar die video die ze nu op YouTube zetten zal ze over 2 jaar nog steeds inkomsten opleveren. 

Sommige influencers hebben honderden video’s gemaakt die nog steeds dagelijks inkomsten opleveren. De inkomsten komen uit advertenties die je tijdens je video’s laat zien. Zo kan je op YouTube en je website advertenties via Google vertonen waarbij je voor iedere klik op die advertentie geld krijgt. Per klik is dit niet heel veel maar bij veel kliks kan dit behoorlijk snel oplopen!

7. Geld verdienen op automatische piloot door te beleggen

Spaargeld Beleggen in aandelen, obligaties of cryptocurrency is niet voor iedereen weggelegd. Je moet het leuk vinden om hier mee bezig te zijn, je moet een startkapitaal hebben om te investeren en je moet het lef hebben om risico’s te durven lopen. Wanneer je aan deze voorwaarden voldoet kan je zomaar een rendement behalen van wel 10% per jaar waar je helemaal niet zo veel voor hoeft te doen. Tegenwoordig is het ook populair om je geld te beleggen in start-ups. Je krijgt met je inleg vaak aandelen die de komende jaren behoorlijke winst kunnen gaan opleveren. Nogmaals, je hebt voor deze vorm van passief inkomen genereren wel een startkapitaal nodig om te kunnen beginnen.

Conclussie

Het is echt werkelijk waar voor iedereen mogelijk om passief inkomen te genereren. Daarnaast hoeft het ook helemaal niet zo moeilijk te zijn. Wel is het belangrijk dat je doorzettingsvermogen hebt, het geld zal niet vanzelf binnen komen. Het kan zomaar enkele maanden tot misschien wel een jaar duren voordat je daadwerkelijk inkomsten krijgt. Kies voor jezelf een manier uit die het beste bij je past en ga er voor, het is heerlijk om straks van je verdiende geld je eerste vakantie te boeken en te leven als een digitale nomad.

Plaats een reactie