Pensioen opbouwen met Bitcoin, 5 mogelijkheden!

Je moet het pensioen zien als een inkomensverzekering waarmee een inkomen wordt verzekerd wanneer je niet meer werkt. Het klinkt vrij zwaar en voor veel mensen voelt het een beetje als een ver van mijn bed show. Toch is het belangrijk om al op jonge leeftijd na te denken over je pensioen. Behoord pensioen opbouwen met Bitcoin bij de mogelijkheden?

Wanneer jij na het behalen van de wettelijke pensioenleeftijd, echt wil kunnen genieten en niet meer wil werken. Zal je namelijk meer moeten doen dan alleen rekenen op de AOW en het werkgeverspensioen. Dit moet je alleen maar zien als een basis, een basis die je zelf verder mag uitbreiden.

Hoe je dit doet, kan op verschillende manieren zoals investeren in Bitcoins of andere crypto. In dit artikel gaan we verder in op de 5 onderdelen waarmee jij jouw pensioen kunt opbouwen.

1. Het werkgeverspensioen

Wanneer je in loondienst werkt, zal je in de meeste gevallen een pensioenregeling hebben lopen via de werkgever. Dit gaat normaal gesproken via een pensioenfonds of verzekeraar. De hoogte van het werkgeverspensioen hangt af van het aantal dienstjaren, de hoogte van je salaris en welke pensioenregeling je hebt.

Het bedrag dat uiteindelijk per maand uitgekeerd wordt is dus voor iedereen anders. Op dit moment ligt de wettelijke pensioenleeftijd op 67 jaar. Dat wil zeggen dat je in alle jaren die je werkt tot en met je 67e levensjaar je pensioen opbouwt.

Wanneer je vervroegd met pensioen gaat, zal je de periode tot aan de officiële pensioenleeftijd zelf moeten overbruggen.

huidige AOW leeftijd berekenen
Bereken je huidige AOW leeftijd hier.

2. De AOW (basispensioen)

Vanaf het moment dat je de wettelijke AOW leeftijd bereikt, ontvang je van de overheid een basis pensioen ofwel de AOW. De wettelijke AOW leeftijd ligt op dit moment op 66 jaar en 7 maanden. Op dit moment stijgt de AOW leeftijd nog ieder jaar met een paar maanden.

Je bouwt automatisch AOW op voor elk jaar dat je in Nederland hebt gewoond en gewerkt. Voor ieder jaar ontvang je 2% AOW uitkering. Bij 50 jaar wonen en werken heb je een volledige AOW uitkering opgebouwd. Het bedrag dat er maandelijks op je rekening bijgeschreven wordt na pensioen kan dus per persoon iets verschillen. Dit komt ook doordat de overheid de bedragen jaarlijks herziet en eventueel aanpast.

Pensioen opbouwen met Bitcoin

3. Pensioen opbouwen met Bitcoin

Wil jij op je oude dag lekker kunnen genieten, dan is het raadzaam om je pensioen zelf aan te vullen. Het werkgeverspensioen en de AOW zorgen voor een mooie basis, de rest is voor onszelf om bij elkaar te sparen. Dit kan op verschillende manieren.

Een van die manieren die tegenwoordig steeds populairder wordt is het investeren in crypto. Je kunt hierbij investeren in de aanschaf van crypto zoals bitcoin of je kunt ook gaan voor crypto staken. Dit is een vorm van passief beleggen in cryptocurrency waarbij je coins bewaart in ruil voor een vergoeding.

Je bent dus zelf niet in het bezit van crypto en dus ook niet afhankelijk van koerswinst. Crypto staken is een relatief veilige manier van het behalen van rendement.

Pensioen opbouwen met Bitcoin is dus zeker mogelijk, zet je Bitcoins wel veilig weg bij een betrouwbare staking partij of sla ze veilig op, bijvoorbeeld op een hardware wallet.

spaargeld als extra pensioen

4. Zorg voor eigen spaargeld

Het klinkt heel eenvoudig, en dat is het eigenlijk ook. Zorg voor eigen spaargeld! Deze vorm van sparen heb je zelf in de hand doordat je zelf bepaald welk bedrag je maandelijks opzij kan en wil zetten.

Je kunt ervoor kiezen om een maandelijks bedrag op een reguliere spaar of beleggingsrekening te plaatsen. Een voordeel hiervan is dat je zelf bij je geld kunt wanneer je wil en er geen speciale regels gelden. Een nadeel kan zijn, dat je ten alle tijden bij het geld kan en daardoor misschien geneigd bent om dit voor andere doeleinden te gaan gebruiken.

Je kunt er daarom ook voor kiezen om bijvoorbeeld een aparte rekening te openen die pas vrij gegeven wordt wanneer je een bepaalde leeftijd behaald hebt. Op deze manier kun je ook gebruik maken van verschillende belastingvoordelen. Ga eens een gesprek aan bij je bank en laat je adviseren over de verschillende mogelijkheden.

Hypotheek aflossen

5. Ga extra aflossen op je hypotheek

Een heel mooi doel is het extra aflossen van je hypotheek. Wanneer jij je hypotheek weet af te lossen voor je pensioen, zal je een aanzienlijk bedrag per maand minder kwijt zijn. Dit geld dat vervolgens ‘overblijft’ kun je dan weer gebruiken voor andere doeleinde. Zo heb je minder hoge vaste lasten en blijft er meer over om te genieten.

Conclussie

Zoals je ziet bestaat ons pensioen niet alleen uit AOW en werkgeverspensioen. Het is belangrijk om zelf ook na te denken en te investeren in een zorgeloze toekomst. Je kunt dan ook niet jong genoeg beginnen met het regelen van je pensioen! Denk na over de verschillende onderdelen van je pensioenopbouw en kijk welke manieren bij jouw passen.

Bonus video: Hoe kun je met vervroegd pensioen dankzij crypto? check onderstaande video.

Plaats een reactie