5 Gebruikte crypto toepassingen

De laatste jaren hebben cryptovaluta veel aandacht gekregen. De bekendste zijn Bitcoin en Ethereum. De meeste mensen weten wel wat crypto is, maar wat je er nu precies mee kunt doen is minder bekend. We leggen je 5 crypto toepassingen uit waarvoor je deze technologie kunt gebruiken.

Wanneer je geïnteresseerd bent in investeren, je financiën probeert veilig te stellen of interesse hebt in de nieuwste technologieën, is het zeer de moeite waard om de diverse mogelijkheden met crypto te onderzoeken.

Handelen en beleggen

Beleggen en handelen is één van de meest populaire crypto toepassingen. Misschien heb je weleens van trading gehoord of doe je het zelf al. Met deze manier van investeren kun je profiteren van de prijsstijgingen en dalingen, en potentiële rendementen behalen die je bij traditionele beleggingen vaak niet haalt.

Je kunt cryptovaluta zien als een alternatief voor de traditionele financiële markt, ze hebben afgelopen jaren aanzienlijke winstgevendheid aangetoond. Zoals bij alles op de cryptomarkt is het belangrijk om goed op de hoogte te blijven. Niet alleen van de kansen die je hebt, maar ook van de risico’s.

Heb je interesse om te handelen in crypto? Gun jezelf de tijd om uit te zoeken wat de beste exchange is, om de juiste keuze te maken. Lees de reviews van de verschillende mogelijkheden die er zijn, het is tenslotte geen casino 777 roulette waar je gaat gokken met je geld. Doe altijd goed onderzoek voordat je gaat handelen.

Transacties en betalingen

Internationale transacties en betalingen

Je kunt Bitcoin zien als een vorm van elektronisch geld. Er zijn geen munten en briefjes maar bestaat alleen in virtuele vorm. Zonder een bank of derde partij nodig te hebben, kun je ermee betalen. Koop je met euro’s een computer dan zorgt de bank dat het geld bij de computerwinkel terechtkomt. Betaal je met Bitcoins, vindt de transactie direct plaats tussen jou en de computerwinkel. Hierdoor is Bitcoin decentraal georganiseerd, dit betekent dat er geen eigenaar is van de munt en het systeem erachter.

Er zijn tegenwoordig al duizenden bedrijven waar je kunt betalen met Bitcoin. Traditionele buitenlandse transacties zijn over het algemeen erg kostbaar. Door te betalen met Bitcoin ben je niet alleen voordeliger uit, maar ook een stuk sneller. Bitcoin is dus efficiënter en sneller voor het doen van deze transacties.

DeFi crypto toepassingen

Gedecentraliseerde financieringen verwijzen naar peer to peer crypto toepassingen die cryptohandel, leningen en andere diensten mogelijk maken. Deze diensten worden gezien als traditioneel, maar worden op een innovatieve manier aangeboden. De toepassingen draaien op het gedecentraliseerde systeem van openbare blockchain zoals Ethereum. Samen zorgen deze crypto toepassingen ervoor dat banken en bijvoorbeeld brokers omzeild worden.

Decentralized Finance

Juridische bureaucratie, trage transactie snelheden, fouten van mensen en verouderde systemen worden met DeFi vermeden. Er wordt gewerkt met slimme contracten, deze zijn verbonden aan een blockchain protocol. Door de slimme contracten wordt de efficiëntie en de schaalbaarheid verbeterd terwijl de transparantie van de financiële dienstverlening wordt verhoogd. Slimme transacties zorgen ook voor lagere gebruikers en transactiekosten. Met gedecentraliseerde financieringen zoals Ethereum en Bitcoin worden traditionele fiat valuta’s vervangen.

Privacy en digitale identiteit

Met crypto kan ook de privacy en digitale identiteit worden verbeterd. Voor veel cryptovaluta is de blockchaintechnologie de basis. Blockchain maakt het mogelijk om gegevens en transacties op een zeer veilige manier vast te leggen. Voor het verminderen van identiteitsfraude en het beschermen van persoonsgegevens kan de blockchain een belangrijke bijdrage leveren.

Self- sovereign identity is mogelijk wanneer er gebruik wordt gemaakt van de blockchaintechnologie. Onherroepelijk worden alle verklaringen geregistreerd. Deze registratie staat alleen op blockchain zonder de persoonsgegevens erbij of wie deze verklaring heeft geregistreerd. Alleen via zogenaamde sleutelparen is deze informatie toegankelijk. Alleen degene om wie het gaat kan met de persoonlijke sleutel de inhoud van de verklaring ontcijferen.

1 van de crypto toepassingen is geven aan goede doelen inzichtelijk maken

Goede doelen ondersteunen

Voor het ondersteunen van goede doelen en crowdfunding is crypto ook geschikt. Door de blockchaintechnologie kunnen transacties en donaties volledig traceerbaar worden gemaakt waardoor er meer vertrouwen ontstaat bij de donateurs en er eerder en meer gedoneerd zal worden.

Er zijn verschillende platformen ontwikkeld waar non-profitorganisaties en goede doelen donaties kunnen ontvangen in cryptovaluta. Crypto biedt ook nieuwe mogelijkheden voor crowdfunding waarbij start-ups en projecten donateurs kunnen werven.

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er enorm veel crypto toepassingen. Cryptovaluta gaat veel verder dan alleen financiële investeringen. Handelen, beleggen, betalingen, internationale transacties, decentrale financiën en het ondersteunen van goede doelen. De deuren zijn geopend naar innovatieve mogelijkheden om bepaalde diensten veiliger en transparanter te maken in de toekomst.

Het is goed om er rekening mee te houden dat de crypto markt volatiel is en niet zonder risico’s. Wil je met crypto aan de gang gaan is het verstandig om grondig onderzoek te doen, of advies in te winnen bij een professional. Kom erachter wat crypto heeft te bieden, of je nu geïnteresseerd bent in het vergroten van je financiële mogelijkheden of niet. Het verkennen van nieuwe technologieën of het ondersteunen van bepaalde diensten kan een waardevolle toevoeging zijn in je leven. 

Zijn we nog populaire of nieuwe crypto toepassingen vergeten? Laat het ons weten in een reactie op dit artikel 🙂

Plaats een reactie